Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da, Emrullah Efendi Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar öğretmeni olan Süleyman Yıldırım'ın, sadece aile üyelerinden kurduğu mehteran takımı, Makedonya'da düzenlenecek olan festivale katılacak. 
İlkadım İlçesi'nde yaşayan Süleyman Yıldırım, yaklaşık 1 yıl önce aile üyelerinin yer aldığı bir mehteran ekibi kurdu. 28 kişilik mehteran ekibi üyeleri davul, zurna, zil, nakkare enstrümanlarını çalmayı öğrenip 7 mehteran marşı ezberledi. 12 ile 63 yaş arasında oluşan grup, aralarında kan bağı bulunan akrabalardan oluştu. Ekip üyeleri kıyafetlerinin ve enstrümanlarının masrafını hiçbir destek olmadan kendileri karşıladı. Doktor, kereste tüccarı, öğretmen, esnaf, muhtar ve öğrencilerin bulunduğu mehteran ekibi, Samsun’da ve çevre illerde gerçekleştirilen etkinliklerde de çeşitli gösteriler yaptı. Mehteran ekibi, Makedonya’nın Ohri kentinde düzenlenecek Halk Dansları Festivali’ne davet edildi. Ekip üyeleri 23-24 Haziran’da gerçekleştirilecek festivale katılmak üzere bugün otobüsle Samsun’dan yola çıktı.
Mehteran ekibinin kurucusu Süleyman Yıldırım, "Samsun ve çeşitli illerden davetler alıp gösteriler yaptık. Bize Makedonya'dan ulaşıp davet ettiler. Makedonya’da iki gün festivalde gösteri yapacağız. Mehteran takımını dünyaya tanıtmak, kültürler arasında köprü kurmak istiyoruz. Hiçbirimizin burada maddi kazancımız yok. Gönüllü olarak çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın, gençlerimizin kendi öz kültürlerini tanımasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI