MERSİN, () - MERSİN Aile Hekimleri Derneği üyeleri, 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan acil servislerde nöbet tutma uygulamasının keyfi olduğunu savunarak, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde eylem yapıp itiraz dilekçesi verdi.
Mersin İl Halk Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan hekimler hazırladıkları dilekçeleri basın mensuplarına göstererek, genelge ile getirilen zorunlu nöbetleri protesto etti. Mersin Aile Hekimleri Derneği Dernek Başkanı Dr. Gürbüz Şen, "Bu komisyon Halk Sağlığı Müdürü, Sağlık Müdürü, Genel Sekreterden oluşmuş olup Türkiye’nin birçok ilinde komisyonlarca keyfiyetle 112'ler de istasyon, komuta merkezi nöbetleri, semt polikliniği nöbetleri, acil servislerin triyaj, yeşil, kırmızı alanlarında yazılmıştır. Usülen komisyonca hazırlanan nöbetler fiilen hastanelerin acil servis sorumlu hekimlerince yazılmıştır. Yazılan nöbetlerin eğitimle ve ihtiyaçla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Acil eğitimlerinin nasıl olması gerektiği konusunda bakanlığımızca yayınlanmış yönetmelik vardır ve bu yönetmelik siz basın mensuplarıyla daha önce paylaşılmıştır. Bu nedenle bir kez daha ifade etmek isteriz ki acil servisler eğitim yeri, vatandaşlarımız eğitim materyali değildir" dedi.
Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik’in Mezitli’de aile hekimleri ile yaptığı toplantıda hekimlere, bu nöbetlerin Sağlık Bakanı ile federasyon ve derneklerin inatlaşması sonucu yazıldığına inandığını ifade ettiğini ileri süren Şen, "Nöbetlerin inat uğruna yazılması bakanlığımızın sağlık politikasına bakış açısı açısından dikkate değer bir durumdur. Kendisinin bu görüşünü paylaşıyor ve yazılan bu nöbetlerin keyfi nöbetler olduğunu bir kez daha yeniliyoruz. Aynı toplantıda Sayın Kemik, mevcut yönetmelik kapsamında nöbete gitmeyene verilecek ceza puanının 5 ceza puanı olduğu kendisine hatırlatınca bu 5 puanı bir şekilde 20 puana ulaştırılacağını ima etmiştir. Böyle bir uygulama mobing olarak değerlendirilecek ve derneğimizce yakından takip edilecek ve yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" diye konuştu.
Aile hekimleri, konuşmanın ardından hazırladıkları itiraz dilekçelerini vermek üzere müdürlük binasına girdi.

ME (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)