Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN / BURSA, () - BURSA’da 750 aile hekimi ve 750 hemşire, mesai saatleri dışında hastane acilleri ve 112 istasyonlarında ayda 8 saat nöbet uygulamasını protesto etti. 'Nöbete Hayır' diyen hekimler ve sağlık çalışanları, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdi. 
Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Sağlığı Merkezi, sağlık çalışanlarına Torba Yasa ile kamu hastanelerinin acil servislerinde ve 112 acil istasyonlarında ayda asgari 8 saat nöbet tutma zorunluluğu getirildi. Bursa’da 750 aile hekimi ve 750 hemşire, uygulamayı protesto etmek için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Bursa Aile Hekimleri Derneği'ne, Bursa Tabip Odası, Türk Sağlık-İş ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası destek verdi.
'ACİL HİZMETİ AYRI EĞİTİM GEREKTİRİR'
Grup adına basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, düzenlemelerin evrensel sağlık hizmeti anlayışına uymadığını belirterek, acil hizmetlerinin ayrı bir mesleki eğitim ve deneyim gerektirdiğini vurguladı. Acilden hizmet alan halkın bu uygulamadan zarar görebileceğini söyleyen Aydın, 3 Mayıs’ta Sağlık Bakanlığı önünde de bu sorunları tekrar dile getireceklerini kaydetti.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer de, hastane acillerinde böyle bir ihtiyacın aile hekimlerinden karşılanamayacağını ifade ederek, böyle bir uygulamanın aile hekimliğinin sonunu getireceğini savundu.  'Sözleşmeli Köle Olmayacağız, Acilde Nöbete Hayır' sloganları atan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, daha sonra dilekçelerini İl Halk Sağılığı Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı’ya teslim etti.

SÇ,Mİ(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)