TÜRK edebiyatının polisiye roman türündeki en önemli yazarlarından olan Ahmet Ümit son kitabı “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi"ni okurları için imzaladı. Taksim’de bir kitabevinde gerçekleşen imza gününde okurlar uzun kuyruklar oluşturdu.
  Okurlarıyla tekrar buluşmaktan mutlu olduğunu belirten Ümit “İlk romanım Beyoğlu Rapsodisi’nde, İstiklal Caddesi ve bu tarafı anlatmıştık. Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nde ise Tarlabaşı’nı anlatacağız. Niye Tarlabaşı? Aslında Tarlabaşı bugünkü sorunlarımızı da ele alan bir mekan. Simgesel bir mekan. Çünkü şehrin göbeğinde ne yazık ki geri kalmış bir mekan. İnsanların hayat mücadelesi vermeye çalıştığı bir mekan. Bir cinayetten yola çıkarak Tarlabaşı’nın yakın tarihine, sosyo-ekonomik yapısına, insan tiplemelerine ve mekanlara yolculuk yapıyoruz. Macera, gerilim, merak bu romanda var. Bu romanda diğer romanlardan farklı bir şey var. O da Ahmet Ümit. Ahmet Ümit bu romanda yer alıyor ve Başkomiser Nevzat’a akıl veriyor. Bu romandaki sürpriz ise sadece cinayetin çözümünde değil edebi kurgunun çözümünde de bir farklılık var" dedi.
OKURLAR KİTABEVİ ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU
Ahmet Ümit’in 11'inci romanını imzalatmak için kitabevi önünde bekleyen çok sayıda okuyucu sırada beklemekten hiç şikayet etmedi. Bir okuyucu “Çok beğenerek okuyorum. Bütün romanlarını okudum. Bu romanı da merakla bekledim. Şimdi de okuyorum" diye konuştu. Bir başka okuyucu ise “Yarım saattir sıradayım. Bir buçuk saat daha sürer. Ama yazara ve kitaba değer" dedi. Melek Severdim de “Bütün kitapları bende var. Son kitabını da alacağım. Uzun bir kuyruk var ama bekleyeceğim. Helal olsun ona. Adam gibi adam" şeklinde konuştu.
  (FOTOĞRAF)