Nezir GÜNEŞ- Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN ()-MARDİN Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, büyükşehir yasası ile birlikte, yerinde yönetimin kapısının aralandığını belirterek, "İnanıyorum ki, bir müddet sonra da burada valiler de halk tarafından seçilir ve halkın iradesi siyasette esas alınır. Aslında valilerin halk tarafından seçilmesini gerçekleştirebilirsek ve burada böyle bir değişim, dönüşüm gerçekleştirilirse sıkıntıların çoğu aşılmış olur" dedi.
Mardin'de gazetecilerle bir araya gelerek seçilmesi halinde yapacağı projeleri yardımcısı Süryani asıllı Februniye Akyol ile anlatan Ahmet Türk, Kürt sorunun çözümüne yönelik müzakere sürecinin henüz başlatılmamış olmasının sürecin bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Büyükşehir yasası ile birlikte yerinde yönetimin kapısının aralandığını da belirten Türk şunları söyledi:
"İnanıyorum ki; 2014 Nevruzu'nda sayın Öcalan, bu konudaki düşüncelerini, süreçle ilgili bir yıllık değerlendirmelerini yapacak. Bizler, bu değerlendirmeler ışığında siyasetimizi güçlü hale getireceğiz. Bütün bu ifade etmek istediklerim, Türkiye'deki statükocu anlayışın ve bugünkü sistemin iflas ettiğini gösteriyor. Yani burada AKP yerine bir CHP, değişim ve dönüşümü mü getirecek? Hayır, getirmeyecek. Çünkü: bunların hepsi sistemin ortaya koyduğu ve sistemin desteğini alan siyasi partilerdir. Halk, yeni bir dönemin, yeni bir arayışın içinde. Biz, bu nedenle demokratik özerklik projemizi ifade ederken, bunu sadece Kürtler için, Kürdistan için, Kürt bölgesi için istediğimizi ifade etmiyoruz. Tüm Türkiye için demokratik, özerk bir yönetim anlayışını artık zamanıdır diyoruz. Büyükşehir yasası ile birlikte, çok demokratik olmazsa bile ancak yerinde yönetimin kapısı aralanıyor. İnanıyorum ki, bir müddet sonra da burada valiler de halk tarafından seçilir ve halkın iradesi siyasette esas alınır. Aslında valilerin halk tarafından seçilmesini gerçekleştirebilirsek ve burada böyle bir değişim, dönüşüm gerçekleştirilirse sıkıntıların çoğu aşılmış olur. Yerel yöetimlerin hizmet ayağı var. Hizmet anlayışında da projelerimizi, sivil toplum örgütlerimizle, esnafımızla, kent meclisimizle paylaşarak gerçekleştireceğiz."

KÜ(GG/AK)(FOTOGRAFLI)