Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Eğer bir gün ismim rüşvete, yolsuzluğa, yolsuzlukla anılırsa size söz veriyorum. İstifa değil kendimi sağ bırakmam, intihar ederim. Bunun bütün samimiyetimle söylüyorum" dedi.
Ahmet Türk, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek vermek için kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni iş yapamaz hale getirmek için çalıştığını belirterek şunları söyledi:
"Burada büyükşehirin çalışılamaz duruma gelmesi için taşınır taşınmaz bütün mal varlıkları farklı yerlere devredildi. Bin 618 arsadan sadece biri bize devredildi. O da mezarlık çıktı. İl Özel İdare'nin meclis binası yatırım izleme komisyonuna verildi. Rektörlük binası hazineye devredildi. Mova Park hazineye devredilmiş. Yine havaalanın etrafında 5 tane büyük arsamız var. Onlarda hazineye devredilmiş durumda. Halkın malı hazineye devrediliyor. Yine 63 tane hizmet aracımız farklı kurumlara dağıtılmış. Başarısız olmamız için bizim halkımızın gözünden düşürmek için bir çalışmanın içine girdiler."
Ahmet Türk, 1973 yılında siyasete girdiğini, bugüne kadar halkın yanında durmaya devam ettiğini belirterek, "Şuna inanmanızı istiyorum ki ve bunu da çok açık söylüyorum ki, bir gün bu halkın malının bir kuruşuna tenezzül edersem gelin yüzüme tükürün. Benim amacım gerçekten hizmet yapmaktır. Ama koşullar sıkıntılarda bizi zorluyor. Eğer bir gün ismim rüşvete, yolsuzluğa, yolsuzlukla anılırsa size söz veriyorum. İstifa değil kendimi sağ bırakmam, intihar ederim, Bunun bütün samimiyetimle söylüyorum" dedi.
IŞİD örgütünün de Kürtlere soykırım uyguladığını ileri süren Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ı da buna tepki göstermemekle suçladı. Ahmet Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi sayın Erdoğan, bu ülkenin cumhuru olmak istiyor. Peki biz Kürtler olarak Kürtler üzerindeki bu katliama karşı sesini çıkarmayan birini desteklememiz bizler için gerçekten onur kırıcı olmayacak mıdır? Bana acı veriyor, isterse kendi partisinin bütün oyunu alsın. Ama Kürtler üzerindeki soykırımın sürdürüldüğü, yaşandığı bir süreçte Kürtlerin 'benim adayımdır' demesi kadar çirkin ve bizi incitecek bir durum olamaz, olmayacaktır. Belki Kürtler bu konuda tarihini yazdığında soykırıma karşı suskun duran bir insanı Kürtlerin desteklemesini yazacaktır. Çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakılacaktır."
Ahmet Türk, konuşmasının son bölümüne Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek verilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI