Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), ()- MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ın sistem adayları olduğunu öne sürdü. Türk, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç, barışın kalıcı hale gelmesine çok büyük katkılar sunacaktır" dedi. Belediye başkanı Türk, fitre ve zekatların ise Kürtler'in yaşadığı Suriye'nin Rojava bölgesine gönderilmesini istedi.   Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ramazan ayı nedeniyle Midyat’ta 1000 kişilik iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde Süryani, Yezidi ve Müslümanlar birlikte dua etti, oruç açtı. Matiat Otel’de verilen yemeğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Başkan vekili Februniye Akyol’un yanı sıra BDP’li ilçe Belediye başkanları, partililer, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. İftar öncesi Kuran-ı Kerim’in okunması ardından ezan ile birlikte dua edildi ve oruç açıldı.  "DEMİRTAŞ'A DESTEK VEREREK ÇÖZÜME HİZMET ETMİŞ OLURUZ" İftardan sonra konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ramazan'ın ayının bolluk, bereket ayı olduğunu, insanların dayanışma ve birlik içinde, bu ayı kardeşçe kutlaması gerektiğine inandığını söyledi. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Türk, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 5 siyasi partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kast ederek, şöyle konuştu:
"Bu iki aday sistemin adayıdır’ dedi. Türk, "Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Tabii ki 3 adayı da biliyorsunuz, tanıyorsunuz. Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş aslında tüm halkların adayıdır. Ezilenlerin adayıdır, sömürülenlerin adayıdır. Kürt halkının ve özgürlük mücadelesinin adayıdır. Başka bir çizgi. Ama diğer iki aday sistemin adayıdır. Bu süreçte, barışçıl sürecin gelişmesi konusunda sayın Öcalan büyük çaba gösterirken, bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç, barışın kalıcı hale gelmesine çok büyük katkılar sunacaktır. Biz biliyoruz ki burada muhaliflerin, demokrasi isteyenlerin gücü eğer ortaya çıkarsa, artık bu gücün dışında, bu gücü dışarıda tutarak hiç kimse siyaset yapamaz. Kürtler ve demokrasi güçleri, bu ülkede çözümün anahtarı olur, demokrasinin anahtarı olur ve geleceğin anahtarı alacak. Bu nedenle farklı partilerde de yer almış olabiliriz. Ancak şunu sizden rica ediyorum; bu seçim barış için çok önemlidir. Bu seçim, demokrasi için çok önemlidir. Bu seçim, halklarımızın kardeşliği için çok önemlidir. Biz bu seçimde Kürler'in, Araplar'ın, Süryaniler'in, Yezidiler'in, Aleviler'in, sosyalistlerin ve devrimcilerin adayı olan Selahattin Demirtaş’ı destekleyerek aslında barışa da, çözüme de, geleceğimize de hizmet etmiş oluruz." 
"ZEKAT VE FİTRENİZİ ROJAVA’YA GÖNDERİN" Geceye katılanlardan zekat ve fitrelerini Suriye’de Kürtler'in oturduğu Rojava bölgesine göndermelerini isteyen Türk, şöyle devam etti:
"Rojava’da acılar yaşanırken bize düşen önemli görevler var. Seydalarımız da burada. Bugün açlıkla kendi onurunu korumaya çalışan bir halkın mücadelesi varken, bunlara el uzatmamak aslında dinimize göre en büyük günahtır. Bu nedenle bizler bugün zekatımızı, fitremizi bile bu Ramazan ayında Rojava halkı için toplarsak, gönderirsek inan ki en büyük sevap o olur. Lütfen bu sevabı yapmaktan da kaçınmayın."
  FOTOĞRAFLI