GÖSTERİŞLİ KARŞILAMA İSTEMEDİ
Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi gösterişli bir şekilde karşılamak için hazırlıkları yapan Kürt Demokratik Platformu üyeleri, Barzani'nin isteği üzerine bundan vazgeçti.
Kürt Demokratik Platformu Başkanı Sertaç Bucak, Mesut Barzani'yi karşılamak için İstanbul ve Mersin'den bile yüzlerce kişinin Diyarbakır'a gelmek istediğini belirterek, "Kendisi çok mütevazi biridir. Gösterişli karşılamaları pek istemiyor. Bu konuda da bize Irak Federe Kürdistan Bölgesinden uyarı geldi. Bizde hazırlıklarımızı herhangi bir sıkıntısı falan yaşanmasın diye iptal ettik. Havaalanında kendisini normal bir şekilde tabi ki karşılayıp daha sonra görüşeceğiz" dedi.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ: AKP'YA PİRİM VERMEYİN
Bu arada Diyarbakır'da bazı sivil toplum örgütleri Mesut Barzani ve ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer'in kente yapacağı ziyarete dikkat çekip, "Sayın Mesut Barzani ve Şivan Perver'in AKP hükümetinin kirli ve çıkarcı politikalarına prim vermeyeceğini temenni ediyoruz" dedi.
Diyarbakır'da aralarında Barış Anneleri, İHD, Tuhad-Fed, Kurdi-Der, Meya-Der'inde bulunduğu 26 sivil toplum örgütü bugün ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan KESK dönem sözcüsü Kasım Birtek, "Sayın Barzan'yi hükümet davet ederken, Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı olarak değil, Kuzey Irak Bölgesi'nin başkanı olarak davet etmiştir. Bu sıfatla davet Kürtlere karşı inkarcı zihniyetin devam ettiğini gösteren bir durumdur. Ve sayın Barzani bu duruma karşı gerekli tutumu sergilemelidir" dedi.
Şivan Perwer'e de seslenen Kasım Birtek, "Öte yandan Halepçe katliamının ağıtlarını dünyaya duyuran Şivan Perwer'in Roboski katliamcılarının seçim kampanyasına alet olmasını istemiyoruz" dedi.
Ramazan YAVUZ- Serdar SUNAR- Bayram BULUT/ DİYARBAKIR,()