TÜRK: NE İHSANOĞLU NE DE ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Erdoğan'ı desteklemeyeceklerini belirterek, "Sonuç olarak adayımız ne kadar oy alırsa alsın, ikinci turda şansı olmayacağını da çok iyi biliyoruz. İkinci turda, önemli olan kısmın Kürtlerin ve Türkiye'deki demokratların oylarının belirleyici bir rol oynamasıdır" dedi.
Belediyede İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ve İsveç Başkonsolosu Jens Odlander'i kabul eden Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Büyükelçinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorusu üzerine, hem çatı aday olarak belinlenen Ekmeleddin İhsanoğlu hem de Ak Parti'nin adayının yüzde 45'lik bir oy oranlarına sahip olduklarını söyledi. Türk, "Diğer yüzde 10'luk kısmı ise, Türkiye'deki demokratların ve Kürtlerin oylarıdır. İstediğimiz Cumhurbaşkanı adayı ne AKP'nin, ne de CHP ve MHP'nin adayları değil. İkisine de güvenmiyoruz. Biz ilkelerimizle hareket edeceğiz" dedi. Ahmet Türk, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye demokrasi güçleriyle ortak bir alternatif yaratmaya çalışıyoruz. Ve gerçekten Türkiye'de değişimi, dönüşümü, yaklaşımı gösterecek bir aday üzerinde yoğunlaşıyoruz. Biz bu nedenle ne çatı aday olarak gösterilen İhsanoğlu'nu ne de Erdoğan'ın kuyrukçusu değiliz. Biz ilkelerimizle hareket edeceğiz. Sonuç olarak adayımız ne kadar oy alırsa alsın, ikinci turda şansı olmayacağını da çok iyi biliyoruz. İkinci turda, önemli olan kısmın Kürtlerin ve Türkiye'deki demokratların oylarının belirleyici bir rol oynamasıdır. Demokrasi adına, Kürt halkının özgür geleceği adına,demokratik bir Türkiye adına biz o zaman taleplerimizi ortaya koyacağız. Ve talepler doğrultusunda karar vereceğiz."
Adnan AVUKA/MARDİN,()

FOTOĞRAFLI