Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana),() - ULUSLARARASI Güreş Federasyonları Birliği As Başkanı ve Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları Şampiyonu eski milli güreşçi İsmet Atlı'nın Kozan'daki kabri ziyaret etti. Ayık, ailenin istemesi halinde Atlı'nın cenazesinin Ankara'daki şampiyon güreşçiler anıt mezarlığına nakledilebileceğini söyledi.
İsmet Atlı'nın hayatını kaybettiği gün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bulunması sebebiyle cenazeye katılamadığını söyleyen Ahmet Ayık, bu nedenle ailesine taziyeye geldiğini söyledi. Ahmet Ayık, İsmet Atlı ile ölmeden önce yaptıkları görüşmede, bir gün ölümü halinde Ankara Karşıyaka'da şampiyon güreşçiler için oluşturdukları anıt mezara gömülmesi konusunda söz aldığını söyledi. Ailenin izin vermesi halinde Atlı'nın kabrinin Ankara'daki anıt mezara nakledebileceklerini belirten Ahmet Ayık, şunları söyledi:
"Ankara'da bütün şampiyonların defnedildiği bir anıt mezarımız var. En son Almanya'da vefat eden Mithat Bayrak da buraya getirildi. Orada, Mahmut Atalay, Bekir Büke, Rıza Doğan, Nasuh Akay, Celal Atik gibi şampiyonlarımızın da kabirleri var. İsmet Ağabeyi de buraya defnedecektik. Gönlü vardı. Ama, sonradan ne oldu bilmiyorum. Vasiyeti var diye buraya defnettiler. Ama biz her zaman götürmeye hazırız. Ailesi müsaade ederse, razı olurlarsa götürürüz, yine vefat eden büyüklerimize yaptığımız gibi törenle anıt mezara defnederiz. Bütün mesele ailesinin rızası. Hamit Kaplan'ın cenazesini de vermedi ailesi. Onun ki Çorum'da, onun dışında hemen hemen bütün şampiyonlar anıt mezarda."
İsmet Atlı'nın kardeşi Hüseyin Atlı ise, kardeşinin ölmeden önce, her ne kadar Ayık'a söz vermiş olmasına rağmen memleketinde defnedilmek isteğini vasiyet ettiğini ifade ederek, şimdilik kabrin Ankara'ya nakline sıcak bakmadıklarını söyledi. Ağabeyi ile aralarında geçen diyalogu ağlayarak nakleden Hüseyin Atlı şunları söyledi:
"Arabayla mezarlığın önünden geçerken, 'Burada bana da bir yer yok mu yatacak' diye sormuştu. Olur ağabey veririz demiştim. Burada kalmak istiyordu yani. Bu bakımdan, Ahmet ağabeyin Finlandiya'da oluşu bir şans oldu bizim için. Biz de bu sebeple ölümünden sonra bu mezarlığa defnettik. Ahmet ağabey burada olsa alır götürürdü cenazeyi. Onun yine gönlüne göre oldu, burada kaldı."

YK(AP/ESM) (FOTOĞRAFLI)