BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde bulunan Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencileri, "Suriye’de Çocuklar Donmasın" adı altında yardım kampanyası düzenledi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından toplanan giysiler, Suriye'ye gönderilecek.
Vakıfbank İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından geçtiğimiz hafta "Suriye’de Çocuklar Donmasın" kampanyası başlatıldı. Kulüp üyesi öğrenciler ve öğretmenlerin kısa sürede topladığı giyim eşyaları, iç savaşın yaşandığı Suriye'deki çocuklara ulaştırılacak. Vakıfbank İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve aynı zamanda okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmeni olan Fatih Mehmet Erkoç, öğrencilerin ellerinden geleni yaparak giyim malzemesi topladıklarını belirterek, "Soğuk kış günlerinde önce gönüllerimizden gelen sıcak sevgimizi, sonra da toplamış olduğumuz yardımlarımızı Suriye’deki kardeşlerimize gönderiyoruz. Biz de biliyoruz, bu yardımlarımız deryada bir katre misalidir. Oradaki yangını söndürmez ama Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali biz de safımız belli olsun, Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuz belli olsun diye bu kampanyayı yaptık" dedi.
Okulun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Başkanı olan öğrencilerden Duygu Değnek ise Suriye’de soğuk kış gününde üşüyen çocuklara yardımcı olmak için kampanyı başlattıklarını belirterek, "Suriye’deki kardeşlerimiz soğuk kış gününde sefalet içinde yaşamak zorunda kalıyorlar. Onlara bir nebze de olsun yardımımız dokunsun diye öğretmenlerimizin öncülüğünde bu kampanyayı düzenledik. Topladığımız kışlık elbiseleri Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz" diye konuştu.