MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun meslek ve teknik liselerde beden eğitimi dersinin kaldırılması kararına Ağrı’da öğretmenler ve üniversite öğrencileri kırmızı kart gösterip, düdük çalarak tepki gösterdi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile çeşitli okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri Cumhuriyet Caddesi'ndeki merkez cami önünde toplandı. Teknik ve meslek liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto eden yaklaşık 80 kişi, 500 metre ilerideki Halk Kütüphanesi'ne kadar, ‘Öğretmen avcısı Nabi Avcı’, ‘Beden eğitimi dersime dokunma', ‘Sayın Kılıç gençliğin sporuna sahip çık’ yazılı dövizlerle "Direne direne kazanacağız" sloganı atarak yürüdü.
Grup adına açıklama yapan Cihangir Aslan, Avrupa'da beden eğitim derslerinin 6 saate kadar çıktığını, gelecekte bu değişiklilkler nedeniyle bireylerin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan eksik ve yetersiz bırakılacağını söyledi. Cihangir Aslan, "Bir taraftan kendini gerçekleştirmiş sağlıklı bireyler hedef ediniyoruz, bir taraftan da bunun en güçlü basamağı olan beden eğitim ve spor derslerini kaldırıyoruz. Bu nasıl bir çelişkidir anlamak mümkün değil? Bizler buradan Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz. Bir an önce bu çelişkiden vazgeçilmesi ve beden eğitim derslerine gereken önemin tekrardan verilmesi istiyoruz" dedi.  Grup daha sonra dağıldı.