BELEDİYE ANONS YAPARAK HASAR TESPİTİ YAPIYOR
Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde dün gece meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bugün hasar tespit çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, hasar gören evler ve ihtiyaç sahibi vatandaşları belirlemek için hoparlörden anons yapıyor. Saat 08.00'den itibaren yapılan anonslarda evin hasar olanların belediyeye bilgi vermesi isteniyor.
Geceyi sokakta geçiren vatandaşlar, deprem anını ve yaşadıkların korkuyu anlattı. Depremin hafif bir sarsıntıyla başladığını anlatan vatandaşlar, "Elektrik direklerinin yolla bütünleştiğini gördük. Asfalt bir yılan gibi kıvrıldı esnek şekilde kaydı. Çok korktuk" dedi.
Ağlasun Belediye Başkanı MHP'li Aydın Kaplan ise panik ve korkudan yastığını yorganını alan ilçe halkının park ve bahçelerde sabahladığını söyledi. Belediye olarak hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Kaplan, “Sürekli anons yapıyoruz. Belediyemize depremden zarar gören vatandaşlarımızın müracaatını istiyoruz" dedi.
VALİLİK: CAN VE MAL KAYBI YOK
Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Burdur Afet Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezi tarafından Burdur'a bağlı ilçe ve köylerindeki yetkililerle yapılan görüşmelerde, can ve mal kaybı olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"AFAD İl Müdürlüğü Arama Kurtarma ve Hasar Tespit ekipleri tarafından gece boyunca Ağlasun ilçe merkezi ile Yazır, Hisarköy, Aşağıyumrutaş ve Yukarıyumrutaş köylerinde yapılan incelemelerde herhangi bir can ve mal kaybına, ağır-orta hasarlı binaya rastlanılmamıştır. AFAD Planlama Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından detaylı hasar tespit çalışmaları ile jeolojik incelemelere başlanıldı. Depremin artçıları anlık olarak takip edilmektedir."

FOTOĞRAFLI