ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Haşmet Öyken, 21 yıldır aydınlatılmayan Uğur Mumcu cinayetinin adalet sisteminin kara bir lekesi olarak kaldığını söyledi.
Öyken, ocak ayının gazeteciler için acı bir ay olduğunu belirterek, "O tarihlerde Muammer Aksoy, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu gibi sekiz gazeteci aydın katledildi. Türkiye'de halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazeteciler her zaman karanlık güçler tarafından hedef seçilmiştir" dedi.
Gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün 21'inci yıldönümü dolayısıyla AGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter Öyken şunları kaydetti:
"Türk Basın tarihinin unutulmaz ismi ve Türkiye'nin aydınlarından, “Düşünce Özgürlüğünün simgesi ve yılmaz savunucusu, demokrasi şehidi gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu katledilişinin 21'inci yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz. Mumcu Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin ve basın özgürlüğünün simgesi niteliğindedir. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere verilen değer, demokrasiye inancın ve bağlılığın önemli bir ölçütüdür. Tüm toplumu üzüntüye boğan Mumcu suikastının halen aydınlığa kavuşturulmamış olması nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz."
Mumcu'nun Türkiye'ye bıraktığı mirasın demokrasi, özgürlük ve adaletli bir ülke için mücadele ruhu olduğunu söyleyen AGC Genel Sekreteri Öyken, "Devraldığımız bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Asıl önemli olan bu cinayeti aydınlatmayan yargı erkinin gelecek kuşaklara bıraktığı lekeli mirasın temizlenmesidir" diye konuştu. (FOTOĞRAFSIZ)