MANİSA'nın Alaşehir İlçesi Çakırcaali Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Yüksek Makine Teknikeri Mustafa Altıngül, ağaçlara şekiller vererek hayvan figürleri yapıyor.
Emekli olduktan sonra babaocağı Çakırcaali Mahallesi'ne yerleşen Mustafa Altıngül, görme engelli ahşap ustası babasından öğrendiklerini hayata geçirmeye başladı. Ağaçlara şekil vererek onları canlandırdığını söyleyen Altıngül, her hayvanın heykelini en fazla iki gün gibi kısa bir süre içinde çıkarabiliyor. Babasını örnek alarak yaratıcılığını geliştirdiğini belirten Altıngül, "Görme engelli olan babam İbrahim Altıngül, 76 yaşında vefat etti. Yıllarca ahşap işleri yaptı. Ağaçlara değişik şekiller verirdi. O çalışırken ben onun dizinin dibinde oturur, onun yaptıklarını merakla izlerdim. Emekli olduktan sonra ben de yaratıcılığımı geliştirerek ağaçlara şekil verdim ve adeta onları canlandırıp yaşatmak istedim" dedi.
Kestane, dut, karaağaç, çiklembik ve ceviz ağaçlarını kullandığını ifade eden Mustafa Altıngül, bu ağaçların hem daha dayanıklı, hem de daha yağlı olduğu için şekilleri daha net gösterdiğini vurguladı. Herhangi bir figürün resmine bakarak aynısını çıkarabildiğini dile getiren Altıngül "Benim kahvehane hayatım yok. Boş kaldığım zamanlarda babamdan kalan ahşap işlerini Yeni Sanayi Sitesi'nde sadece bu iş için kiraladığım işyerimde hobi olarak yapıyorum. Bu uğraş beni zinde tutuyor. Sağlıklı tutuyor. El sanatlarımı satışa çıkarabilirim. Ancak benim derdim para kazanmak değil. Yaptığım eserleri taliplilerine maliyetine veriyorum. Bir yandan da tarihimizi ayakta tutmayı, unutmamayı, şimdiki gençlere geçmişimizi yaşatmayı amaçladım. Biz bu günlere kolay gelmedik. Kurtuluş Savaşı'nı kağnı arabasıyla kazandık. Kağnı arabasıyla tahıllarımızı taşıyarak yaşayabildik. Şimdiki gençler bunları bilmiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI