DÜZCE'nin Yığılca İlçesi'nde, işçilerinin bulunduğu traktörün üzerine bir ağacın devrilmesi sonucu ölen 6 kişiden 40 yaşındaki Adalet Pamuk Altay, memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Düzce'nin Kırık Mevkii'nde geçen çarşamba günü ormanda çalıları ve otları temizleyen işçiler, yağmurun başlamasıyla traktörün römorkuna binerek ilçe merkezine doğru yola çıktı. Traktör yolda ilerlerken, yolun kenarında bulunan bir ağaç rüzgarın etkisiyle devrildi. Bunun üzerine traktör ve bağlı olduğu römork devrilirken işçiler altında kaldı. İşçilerden 34 yaşındaki Birgül Çelik, 43 yaşındaki Nazım Kara, 23 yaşındaki Erkan Çakır, 17 yaşındaki Hale Çelik, 13 yaşındaki Sedat Yalçın ve 40 yaşındaki Adalet Pamuk Altay öldü. Altay'ın morgdan alınan cenazesi memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne getirildi. Altaş, bugün saat 10.00'da Sarıgöl Aşağıkoçaklar Mahallesi Camii'nde kılınan namaz ardından Aşağıkoçaklar Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.
Ölen kadının bir otelde aşçı eşi 42 yaşındaki Alim Altay, şöyle dedi:
"Eşim ve diğer çalışanlar yağmur bastırınca işlerini bırakmışlar. Traktör kasanına binerek Sarıkaya Köyü'ne dönmekte iken ulu bir ağaç olan kayın ağacına yıldırım düşmüş. Ağaç köküyle birlikte o an oradan geçen işçi dolu traktörün üzerine düşünce feci olay meydana geldi. Eşim 'ben ölünce beni memleketime gömün' derdi. Vasiyeti üzerine memleketine getirdim." 

FOTOĞRAFLI