Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, KESK ve Türk-İş tarafından ayrı alanlarda kutladı.
Afyonkarahisar'da KESK, CHP, TGB ile diğer sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yer aldığı 1 Mayıs kutlaması Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Burada konuşan KESK İl Temsilcisi ve Kutlama Tertip Komitesi Başkanı Hüdaverdi Kılınç, "AKP baskı ve talanla yönetimini sürdürmektedir. Bizler emekçileriz, bizler Berkin Elvan&larız. Hiçbir baskı nedeniyle yılmayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamada alana girişte kısa süreli bir 'döviz krizi' yaşandı. Emek Partisi İl Örgütü üyelerinin taşıdığı 'Biji Yeke Gulane' (Yaşasın 1 Mayıs) döviziyle alana girilmesine polis izin vermedi. Partililer ile polis arasındaki tartışma KESK İl Temsilcisi Kılınç'ın devreye girmesiyle çözüldü ve dövizin alana girmesine izin verildi. Alanda Türkiye Liseliler Birliği'nin 'Kediler trafoya, TLB 1 Mayıs'a' pankartı da dikkati çekti.
TÜRK-İŞ YEŞİLYOL'DA
Afyonkarahisar'da diğer 1 Mayıs kutlaması ise Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen tarafından Yeşilyol Caddesi'nde gerçekleşti. Yine sendika temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bu törende konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, "Biz insana yakışır şekilde yaşamak istiyoruz. Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Bu nedenle insan odaklı ekonomik politikalar uygulanmalıdır" dedi.

MA(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)