Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti'nin cuma günü Afyonkarahisar'daki NG Güral Termal Otel'de başlayacak 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın hazırlıkları aralıksız sürüyor. Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılması planlanan toplantı, bu yıl ilk kez eşsiz ve çocuksuz olacak.
AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam'daki Asya Termal Otel yerine bu yıl için tercih ettiği Afyonkarahisar'daki 5 yıldızlı NG Güral Termal Otel'de 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 9 Mayıs Cuma günü otele girişler gerçekleşirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise aynı gün akşam saatlerinde otele gelmesi bekleniyor. Programa AK Parti kurucu üyeleri, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri ile milletvekilleri katılacak. Toplantının organizasyonunu yapan AK Parti Genel Merkezi, katılımcılardan bu yıl eşlerini ve çocuklarını getirmemelerini istedi.
Açılış konuşmasını 10 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30'da yapacak Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü ise kapanış konuşmasını saat 15.30'da gerçekleştirecek. Toplantı, Başbakan Erdoğan'ın yapacağı açılış ve kapanış konuşması hariç basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.
TOPLANTI KONULARI
Kampta, 30 Mart yerel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 yılında yapılacak genel seçimlere ilişkin sunumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop yapacak. 17 ve 25 Aralık sonrası yaşananlarla, çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri İçişleri Bakanı Efkan Ala değerlendirecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili gelişmeleri aktaracak, kamuoyunun yakından takip ettiği Balyoz ve Ergenekon davalarına ilişkin son durum hakkında da bilgi verecek.
OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK
Bir hafta önce Ankara'dan Afyonkarahisar'a gelen Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ekipleri, NG Güral Termal Otel ve çevresindeki diğer tesislerde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Oteldeki tüm planları, oda düzenlemelerini tek elden yöneten Başbakanlık ekipleri, katılımcıların odalara dağılımından, menülere kadar bütün detaylar üzerinde çalışma yaptı. Başbakanlık ekipleri, oteldeki tüm personelin kimlik bilgilerini toplayıp, güvenlik soruşturmasından geçirdi. Başbakanlık koruma polislerinin, muhtemel böcek ve kamera tuzaklarına karşı toplantının yapılacağı süre boyunca tesislerin etrafında hem fiziki hem de teknik güvenliği sağlayacağı kaydedildi.
ÇİFTE AKREDİTASYON
AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı, iki hafta önce toplantıyı izleyecek basın mensuplarının akredite işlemlerini gerçekleştirdi. Diğer bir akreditasyon ise Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapıldı. Valilik, toplantıyı izleyecek basın mensuplarının kimlik bilgileri ve fotoğrafları üzerinden akreditasyon yaptı.
2012 YILINDA AÇILDI
Afyonkarahisar- İzmir karayolunun 11'inci kilometresindeki NG Güral Termal Otel, 2012 yılında hizemete açıldı. Doğu ve batı bloklarından oluşan 7 katlı otel, 428 oda ve 1500 yatak kapasitesine sahip. Yaz kış aynı sıcaklıkta şifalı termal su, 9 bin 500 metrekarelik SPA merkezi, 1'i 1500 kişi kapasiteli toplam 13 toplantı salonu bulunan otelde, 2 bin 200 metrekareye yayılan eğlence ve sosyal alanlar mevcut. Otel, Zafer Havalimanı'na 45, Ankara Esenboğa Havalimanı'na 280 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

SK(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)