KOCATEPE'DE TÖREN
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe'de düzenlenen törene katıldı. Bakan Eroğlu'nun yanı sıra törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Halil Ürün, CHP'li Ahmet Toptaş, MHP'li Kemalettin Yılmaz, İl Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı. 
ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ BAŞARISI
Törende konuşan Bakan eroğlu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir başarı kazandığını vurgulayarak şöyle dedi:
"Bundan tam 92 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Şuhut'a gelmiş, beraberindeki Fevzi ve İsmet paşalar ile Kocatepe'ye yürümüş ve o meşhur, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri' emrini vererek Büyük Taarruz'u başlatmıştır."
'ATATÜRK'LE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Törenin ardından Kocatepe'de Bakan Eroğlu'nu bekleyen yazar ve besteci Yalçın Mıhçı, hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Bakan Eroğlu, Mıhçı'nın Atatürk'e benzerliği karşısında önce şaşırdı, sonra Vali Hakan Yusuf Güner'i de davet ederek fotoğraf çektirdi. Bakan Eroğlu Uluslararası Lions Kulübü'nün, 'Büyük Taarruz Tarih ve Doğa Bisiklet Turu'nu da başlattı. Bakan Eroğlu, beraberindeki heyetle Yüzbaşı Agah Şehitliği'ni de ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI