AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde, afet konutlarında yaşayan vatandaşların konutlarında soğuktan su ve kanalizasyon boruları patlayınca evlerin içi buzla kaplandı.
Geçen yıl Vali Mehmet Tekinarslan tarafından anahtarları teslim edilen 380 afet konutundan birinde oturan 37 yaşındaki Feyat Baş, 3 gün önce hastalanan çocuğunu Erzurum'a götürdü. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki TOKİ konutlarının bazılarında su ve kanalizasyon şebekesi dondu. Kaloriferleri yanmadığı için evin içine dağılan su, geceleri sıcaklığın sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi yüzünden dondu. Erzurum’dan evine dönen Feyat Baş, dün evine gelince buzla karşılaştı. Evinin buzla kaplandığını ve içindeki eşyaların zarar gördüğünü anlatan Feyat Baş, "Çocuğum gece hastalandı ve eşimle birlikte Erzurum’a hastaneye götürdüm. Eve döndüğümüzde gözlerime inanamadım. Keserle buzları kırarak evi temizlemeye çalışıyoruz. Evde kalınacak gibi değil. Bu yüzden kayın pederin evine yerleştik. Perişan olduk, bilmiyoruz ne yapacağımızı" diye konuştu.
Afet konutlarında oturan Ahmet Kurban ise "Evler soğuk, elektrik ve su yok. Evlerin büyük bir bölümü boş. Kimse yakıt parası vermediği için kaloriferler yakılmıyor. Soba yakacağız ama baca yok. Ortada kaldık" dedi.