ANKARA, () - BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkmenler'in barınma ihtiyacını karşılamak için Irak'taki Duhok kentu Şarya kasabasında 20 bin kişilik kamp kurulduğunu açıkladı.
AFAD, Irak'a bugüne kadar 197 TIR'lık insani yardım gönderildiğini açıkladı.  Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, 9 Haziran'da Irak'ın Musul kentinde başlayan karışıklıkların ardından, 48 saat içinde AFAD'ın barınma, beslenme, ısınma ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarını bölgeye ulaştırmaya başladığı kaydedildi.
AFAD'ın Irak'ta evlerinden edilmiş insanlara bulundukları bölgelerde, insani yardım yapmaya devam ettiği vurgulanarak, bugüne kadar 486 bin 339 kutu ilaç, 78 koli ilaç ve tıbbi malzeme ile 100 tekerlekli sandalye, 25 tondan fazla hijyen malzemesi ve bebek bezi, 51 bin 212 gıda kolisi, 661 ton kuru gıda ve içme suyu, 2 bin 948 yatak, 5 bin mat, 300 aile çadırı, 87 AFAD Otel Çadırı, 19 binden fazla battaniye ile 2 bin mutfak setinin 197 TIR ile AFAD koordinasyonunda Irak halkına ulaştırıldığı açıklandı.
TÜRKMENLERE 20 BİN KİŞİLİK KAMP
AFAD'tan yapılan açıklamada, Türkmenler'in barınma ihtiyacını karşılamak için Duhok'un Şarya kasabasında 20 bin kişilik kamp kurulduğu belirtildi. Kampın zemin düzeltme çalışmalarının, içme suyu, elektrik ve atık su altyapılarının tamamlandığı, Türkmenler'in yaşayacağı kampa kurulması için AFAD'ın, 4 bin aile çadırı ve çadır içi malzemelerini 400 TIR ile Irak'a gönderdiği kaydedildi.