Ümit KOZAN/ANKARA, () - IRAK'ta Ezidilerin sığındığı Sincar Dağları'na yardım ulaştırırken kaza yapan helikopterde bulunan New York Times muhabiri Alissa J. Rubin ve gazetenin fotoğrafçısı Adam Ferguson’ı AFAD'ın organize ettiği operasyonuyla Zaho’dan Türkiye’ye getirdi.
Dün Sincar Dağları’nda kaza yapan helikopterde bulunan New York Times muhabiri ve fotoğrafçısı tedavi amacıyla Zaho’ya getirilmişti. Duhok’ta bulunan AFAD Saha Ekipleri dün akşam saatlerinde Zaho’ya hareket ederek yaralı muhabir ve fotoğrafçı ile birebir görüştü ve doktorlardan durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılar, Kuzey Irak’ta bulunan AFAD Saha ekibinin refakatinde bugün sabaha karşı saat 04.00’te Habur Sınır Kapısı'na ulaştırıldı, ilk kontrollerinin yapılması amacıyla buradan Silopi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Gerçekleştirilen ilk kontrollerin ardından durumu ağır olduğu tespit edilen muhabir Alissa J. Rubin’i AFAD, ambulans uçak ile 06.45’te İstanbul’a transfer ederken fotoğrafçı Adam Ferguson’un Silopi’deki tedavisi ise sürüyor.