ERZURUM İl Özel İdaresi tarafından sosyal denge tazminatı ödenmeyen Afet ve Acil Durum çalışanları Valilik önünde eylem yaptı.
Valilik önünde toplanan Türk Yerel Hizmet- Sen Erzurum üyesi olan AFAD çalışanları İl Özel İdaresi bünyesinde çalışmalarına rağmen sosyal denge tazminatının ödenmemesini protesto etti. 'Guguk devleti değil, hukuk devleti istiyoruz', 'Ekmeğime aşıma dokunmayın', 'Hırsıza değil memura bütçe' dövizleriyle eylem yapan AFAD çalışanları, 4 bin 688 sayılı yasa uyarınca Erzurum İl Özel İdaresi kadrosunda çalışanlar için yapılmış olan sosyal denge tazminatı sözleşmesinden yararlanamadıklarını söyledi. 'Memurlardan aldılar hırsızlara verdiler', 'Hak hukuk dediniz, hakkımızı yediniz' sloganları eşliğinde konuşan Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, şunları söyledi:
"İl Özel İdaresi ödemeleri reddetmesi üzerine AFAD çalışanları Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, İl Özel İdaresi bütçesinden sosyal denge tazminatının ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararlarını siyah çelenge iğneledik. Erzurum'daki 176 AFAD çalışanı mağdur edilirken diğer illerdeki çalışanlar paralarını yasal faiziyle birlikte aldılar. Vali Ahmet Altıparmak ile konuyu görüşeceğiz. Eğer sayın Valimiz AFAD çalışanlarının mağduriyetini giderirse kırmızı ve beyaz karanfilleri kendisine vereceğiz. Sorun çözülmezse mahkeme kararlarının bulunduğu siyah çelengi odasına bırakacağız. Sayın Vali hangisini ister? İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile çok kez görüşülmesine rağmen olumlu bir sonuç alınamadı. Sayın valiye konuyu ilettik ama herhangi bir çözüm olmadı. AFAD çalışanları tedirgin ve huzursuzdur. Erzurum Valisini yasaların ve adaletin gereğini yapmaya davet ediyoruz."