BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay çarpıcı, afetler hazırlık konusundaki değerlendirmesinde,  "Sürekli, ' hazır mıyız, hazır mıyız' sorusundan hepimiz bıkmış durumdayız. Sizler de sormaktan bıkmış durumdasınız. Bu hazırlığın hiçbir zaman sonu yok zaten. Hiçbir zaman da 'hazırız' deme lüksümüz yok" dedi. Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında AFAD ve Boğaziçi Konut Yönetimi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında, Boğaziçi Konut Yönetimi’nin hizmet verdiği 30 il ve 65 ilçede sitelerde oturan ailelere deprem eğitimi verilecek.
İmzalanan protokol öncesi konuşan Oktay, Türkiye'nin afetler karşısındaki hazırlıkları konusunda değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Cağaloğlu Hizmet binasında gerçekleşen programda konuşan Oktay, "Hazırlıklı olmak önemli ama hazırlıklı olmanın verdiği rehavete kapılmamak gerekli. Bunun hiçbir zaman yeterli olmayacağını bilerek hazırlıklı olmak gerekiyor. Bir tane kurum oluşturacaksınız sonra da diyeceksiniz ki, 'zaten bir kurumumuz var'. 'AFAD diye bir kuruluş oluşturduk, orda da şu kadar kişi çalışıyor. Rahat uyuyabiliriz artık ilgilenen var.' Böyle bir dünya yok. Bir tane kuruluş ne Türkiye'de ne dünyada hiçbir şeyin üstesinden gelemez. Sokaktaki vatandaşa kadar, her bir bireye kadar bu işin içerisine dahil olmadığı sürece, biz hiçbir şey yapmış sayılmayız " diye konuştu. TÜRKİYE AFETE HAZIR MI?
Afete karşı hazırlığın önemli olduğunu ancak bu konuda rehavete kapılmamak gerektiğini vurgulayan AFAD Başkanı Fuat Oktay, "Sürekli, ' hazır mıyız, hazır mıyız' sorusundan hepimiz bıkmış durumdayız. Sizler de sormaktan bıkmış durumdasınız. Bu hazırlığın hiç bir zaman sonu yok zaten. Hiç bir zaman da 'hazırız' deme lüksümüz yok. Arzu ettiğimiz afete hazır bir Türkiye'dir. Aileler ev alırken sadece manzaraya bakmasınlar. Kendi evini afete hazır hale getirirken farklı bir bakış açısıyla olaya yaklaşsınlar. Yani eşyaları sabitlenmesinden tutun, afet anında nerede toplanacağını, nasıl davranacağını afet sonrasında nasıl davranacağına kadar her şeyi bilmeliler. Bunun içinde eğitim önemli bir faktördür" dedi.