Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Atilla Koç Yerleşkesi düzenlenen törenle açıldı. Hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan yerleşke içerisindeki meslek yüksekokulları bu yıl öğrenci alırken, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Köşk'teki üniversite öğrenci sayısının 500 olacağı açıklandı.
Yerleşke bahçesinde düzenlenen törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm eski Bakanı yerleşkeye ismi verilen Atilla Koç, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Köşk Belediye Başkanı AK Partili Rıfat Kadri Kılınç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Halk oyunları gösterileriyle başlayan yerleşkenin açılış töreninde konuşan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Okulumuzda yönetici, öğretim görevlisi, konuk öğretim görevlisi ve idari personel odaları olmak üzere toplam 17 oda, 1 konferans salonu, 6 amfi, 12 sınıf, 1 bilgisayar laboratuvarı, 2 gıda laboratuvarı ve 3 laboratuvar bulunuyor. Hedefimiz yerleşkede eğitim gören öğrenci sayısının 2 bin 500'lere ulaşmasıdır" dedi.
KOÇ: İSLAM DÜNYASI İLİM İLE İLİŞKİSİNİ KESTİ
Köşk'e meslek yüksekokulu kurulması için çalışma başlatılmasına ön ayak olan ve Köşklü olan Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında, Amerikalı bir yahudinin yazdığı kitaptan alıntı yaparak, "Siyaset ile iktidara kolay gelirsiniz, iktisat ile iktidara zor gelirsiniz zor gidersiniz. Ama ilimle belki bizim gibi 3 bin yıl beklersiniz fakat geldiğiniz de gitmezsiniz. Bir Müslüman olarak müminin yitiğinin ilim olduğunu bilen biriyim. İlimi Çin'de bile aramamız gerektiğinin farkındayım. Ve maalesef İslam dünyası 1200'lü yıllardan beri ilim ile ilişiğini kesmiştir. Ve 18. yüzyılda bunu fark ettiğinde o gün hakim olan politivist, materyalist zihniyetin felsefesi ile bir ilim adapte edilmeye çalışıldı. Maalesef hala bunun felsefi altyapısı Türkiye'de münakaşa edilmiyor. Ama bunda bile geç kalındı" diye konuştu.
Törende konuşmaların ardından yerleşke içerisindeki meslek yüksekokulunun yapımında emeği geçen Vali Erol Ayyıldız'a, Rektör Mustafa Birincioğlu'na, Atilla Koç'a, İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'e, ilçe belediye başkanı Rıfat Kadri Kılınç'a, İl Genel Meclisi'nin son başkanı Hayri Güleç'e teşekkür plaketleri verildi. Törene katılan protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından meslek yüksekokulu binasını gezen Atilla Koç ve Vali Erol Ayyıldız, öğretim üyelerinden bilgiler aldı. Yerleşkenin açılış töreni okul bahçesinde verilen yemek ile son buldu.

CU(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)