'ŞALLIEL DE GEZİ'DEYDİ'
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) Şefi Orhan Şallıel tarafından 'Gezi Parkı Flarmoni Orkestrası'nda çaldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan iki ADSO sanatçısı, Şallıel'in de Gezi Parkı'nda olduğunu ve konserlerini izlediğini iddia etti.
ADSO Müdür Yardımcısı Deniz Türeli ve Yönetim Kurulu üyesi Semih Kartal adına üyesi oldukları KESK'e bağlı Kültür Sanat Sen Antalya Şube Başkanı Ali Güneş, sendikalarının hükümetin devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ve güzel sanatlar kurumlarının kapatılması yönündeki tasarıları nedeniyle Gezi Parkı eylemlerine destek kararı bulunduğunu söyledi.
3 Haziran tarihli bu karar uyarınca Gezi Parkı Filarmoni Orkestrası'nın 5 Haziran'da Taksim Gezi Parkı içinde bir konser verdiğini kaydeden Güneş, "O gün sadece sanatımızı konuşturmak suretiyle sendikamızla birlikte bir konser verdik" dedi. Bu konseri Gezi Parkı içerisinde bulunan ADSO Şefi Orhan Sallıel'in de izlediğini savunan Güneş, "O gün parkta bulunan Şallıel, iki arkadaşımız hakkında 'Gezi Parkı eylemlerine katıldılar' demek suretiyle savunmalarının alınması ve işlem yapılması için resmi dilekçe ile başvurmuştur" dedi. Gezi Parkı Filarmoni Orkestrası'nda keman çalan iki sendika üyesinin savunmalarının Kültür Sanat Sen avukatlarınca hazırlandığını kaydeden Güneş, "Bilindiği gibi sendikalı eylem yapmak anayasal bir haktır. Bu yüzden arkadaşlarımızın hakkındaki hukuki işlem daha fazla ileri gidememiştir. Bir yaptırım henüz olmamıştır" diye konuştu.
Şube Başkanı Güneş, söz konusu iki sanatçının Gezi Parkı olayları nedeniyle savcılık ifadesine çağrıldığının tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti. Ali Güneş, ADSO Şefi Orhan Şallıel'in konuyla ilgili "Sanatçılar, orkestranın yönetim kurulu, şu an bayağı mobbing cephesi" ifadesini ise talihsizlik olarak değerlendirerek "Orhan Şallıel, orkestra şefi, disiplin amiri, yönetim kurulu başkanıdır ve de teknik kurul başkanıdır. Tüm yetkiler kendindeyken kendisi dışında mobbing cephesinin varlığından bahsedilemez" diye konuştu.
Emre BAYLAN/ANTALYA, ()