Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın turizm cenneti ilçesi Marmaris'te, yerli ve yabancı turistler yüksek adrenalin isteyen aktivitelere büyük ilgi gösteriyor. Toz, taş ve çamurlu dağ yollarında, nehirler ve Marmaris'in muhteşem doğal güzellikleri arasında çevre köyleri de içine alan parkurlarda ATV olarak bilinen dört tekerlekli motosikletlerle yapılan macera dolu bir eğlence olan 'quad safari' ile turistler doyasıya eğleniyor.
Quad safaride 4x4 qoad araçlara maksimum iki kişi, daha emniyetli olan buggy'lere ise aileler binebiliyor. Turlar hem eğlenceli vakit geçirme hem de doğal güzellikler arasında Marmaris'in çevre yörelerini görme ve köy yaşamına tanık olma fırsatı sunuyor. Ayrıca operatörlerin yaptıkları özel parkurlarda turistler 4 çeker araçlarla su birikintilerinden çamur havuzlarından ve atlama rampalarından geçerek adrenalin duygusunu tadıyor.
Düzenlenen aktivitelerle ilgili bilgi veren Çalışkanlar Tur Acentesi'nin sahibi Taner Erden, turların yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirtip, "Günde iki veya üç turumuz oluyor. Sezon boyunca yaklaşık 10 bin kişi bu turlara katılıyor. 2005 yılında ATV olark bilinen dört tekerlekli 5 motosikletle başladığımız turlara ilgi her geçen yıl arttı. Bu yıl 30 ATV ile hizmet veriyoruz. İyi bir sezonda günlük ortama 100 arasında değişiyor. Adrenalin turlarını daha çok gençler tercih ediyor. Ancak bu turlar kapsamında 'buggy' diye adlandırılan güvenlikli araçları da kullanmaya başladığımız 2010 yılından bu yana alileler de turlara katılmaya başladı" dedi.
ORMAN İÇİNDE PARKUR
Erden "Turlarımızı güvenlik açısından kendi parkurumuzda düzenlemeyi tercih ediyoruz. Ormanlık alanın ortasında kendimize ait arazide tamamen güvenlik altında turistlerin eğlenmesini sağlıyoruz. Bu parkurda misafirlerimiz suların içerisinden ve atlama rampalarından geçiyor. Çamur havuzlarında yol alıyor. Misafirlerimizi otellerinden alıp, tekrar bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saat 15 dakika parkurda tur atarak eğlenceli zaman geçirebiliyor. Adrenalin bağımlılarının bu turlara rağbeti oldukça fazla oluyor" diye konuştu.
TURA KATILANLAR SİGORTALANIYOR
Erden, tüm müşterilerinin tur öncesinde imzaladıkları sözleşmelerle, kazalara karşı tam donanımlı bir sigorta güvencesine sahip olduklarını da vurgulayarak "Turlara katılım yaşı 16. Daha küçük olanlar sadece ebeveyn denetiminde yolcu sıfatıyla bu motorlara binebiliyor. Hiçbir şekilde direksiyona geçemiyor" dedi. Turlara en çok İngilizler'in ilgi gösterdiğini vurgulayan Erden, Ruslar ile yerli turistlerin de son yıllarda bu tür adrenalin sporlarına ilgisinin arttığını kaydetti. Quad safari heyecanını yaşamak isteyenlerin kişi başı 70 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

FOTOĞRAFLI