KANSER tedavisi gördüğü hastanede önceki gün 78 yaşında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Adnan Şenses, İstanbul’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri Adnan Şenses’in eşi Jale Şenses, kızı Arzu Eryurt ve kardeşleri kabul etti. Caminin girişine Adnan Şenses’in posteri asıldı. Cenaze törenin boyunca gözyaşlarını tutamayan Jale Şenses, uzun süre eşinin tabutuna sarıldı. Ayakta durmakta zorlanan Şenses’i yakınları yalnız bırakmadı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Teknik direktör Yılmaz Vural aralarında Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Seda Sayan, Mahmut Tuncer gibi isimlerin bulunduğu sanat camiasının birçok ünlü isim ve Şenses’in sevenleri katıldı. Yoğun kalabalık nedeniyle cami avlusunda zaman zaman izdiham yaşandı. Avluya giremeyenler dışarıda cenaze namazına katıldılar.
HEP ARAYACAĞIZ AMA SESİYLE TESELLİ BULACAĞIZ
Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Mekanı cennet olsun, çok özel çok değerli bir sanatçıydı. Sevenlerine, bütün sanat dünyasına, başta ailesi olmak üzere baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Hep arayacağız ama sesiyle teselli bulacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “Ülkemizin yetiştirdiği nadide insanlardan bir tanesini kaybettik. Türk sanat musikisinde farklı bir yeri olan, ötekileştirilmiş insanlara sahip çıkan biriydi. Hem sanat hem sinema dünyasında farklı tarzıyla bilinen ve sevilen güzel bir insandı. Kendisine rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
ALKIŞA UYARI
Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan cami imamı “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyoruz” dediği sırada cami avlusunda bulunan kalabalık imamın bu sözlerini alkışlamaya başladı. İmam alkışa tepki göstererek “İstirham ediyorum, alkışlamak yok” diye kalabalığı uyardı.
Adnan Şenses’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Alkışlar ve tekbir sesleri eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürülen Şenses’in cenazesi burada toprağa verildi.