TÜRKİYE'nin en büyük adliyelerinden biri olan İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'nda tekerlekli sandalye krizi yaşandı. Bir dava için adliyeye getirilen 90 yaşındaki Haşim Birol, o sırada başkası tarafından kullanılan tekerlekli sandalyeyi bulamayınca, birlikte geldiği oğlu Rasim tarafından AVM'lerde kullanılan alışveriş arabasına bindirilip, duruşma salonuna götürüldü. Yaşlı adam çıkışta taksi durağına aynı şekilde götürülürken market arabasından düşme tehlikesi de atlattı.
Bornova Altındağ'da oturan Haşim Birol, torunu Şenol Birol ile aralarında yaşanan bir olaydan dolayı önce karakolluk ardından da mahkemelik oldu. Yarın görülecek davanın duruşma gününü şaşıran bastonla güçlükle yürüyebilen Haşim Birol girişte simit satıcısının taburesine oturup oğlu Rasim Birol'un tekerlekli sandalye getirmesini bekledi. Ancak adliyede bir tane olan tekerlekli sandalyeyi başka bir ihtiyaç sahili kullandığı için Rasim Birol çareyi zemin katta tuvaletlerin önünde duran AVM'lerde kullanılan alışveriş arabasında buldu. Market arabasına konulan plastik tabureye oturtulan Haşim Birol, oğlu tarafından duruşma salonuna götürüldü. Ancak yaşlı adamın duruşma gününü şaşırdığı, bir gün önce geldiği ortaya çıktı. Haşim Birol'un durumunu gören hakim, yeniden aynı zorluğu yaşayıp bir daha adliyeye gelmemesi için ifadesini aldı.
İfade veren Haşim Birol, aynı yöntemle adliyeden çıkarılıp taksi durağına götürüldü. Ancak bu sırada da yan yatan alışveriş arabasından düşme tehlikesi yaşayan yaşlı adam taksiye binip evine gitti.
Adliyeye yetkilileri adliye içinde geçtiğimiz günlerde başlatılan tadilat ve yenileme çalışmaları kapsamında, yeni tekerlekli sandalyelerin temin edileceğini ve bu durumların bir daha yaşanmayacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI