ADIYAMAN Emniyet Müdürlüğü, sürücülere emniyet kemerinin önemini simülatör aracıyla test yaparak anlattı. Kaza anının canlandırıldığı teste katılan sürücüler, emniyet kemerinin bir kez daha önemini anladıklarını ifade etti.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatmak için etkinlik düzenledi. Atatürk Bulvarı'nda bulunan Valilik önüne kurulan simülatör test aracında, yoldan geçerken durdurulan sürücülere kazı anı sözlü ve uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinlik kapsamında simülasyon aracına binenler, 10 kilometre hızla giden araçta çarpma anında oluşan sarsıntıyı hissetti. Kaza anının canlandırılması ile emniyet kemerinin hayat kurtardığına şahit olduğunu anlatan sürücüler, "Emniyet kemerinin hayat kurtardığını canlı şahidi olarak gördüm ve kemerin önemini bir kez daha anladım" dedi.
Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ise, "Malumunuz bir süredir Adıyaman’da emniyet kemeri ile ilgili ciddi bir uygulama var, eğitim faaliyetine başlamış durumundayız. İlimiz olarak bu konuyu çok önemsedik öncelikle sizde biliyorsunuz ki trafik kavşaklarında vatandaşlarımızı uyararak böyle farkı ortaya koymaya çalıştık. Daha sonra trafikteki görevli arkadaşlar biz böyle simülasyon aracıyla daha etkin olacağını insanların zihninde daha etkin kalacağını söyleyince gerekli izinleri aldık ve gerekenleri yaptık. Trafik kazalarının bir çoğuna baktığınız zaman emniyet kemeri kullanmamaktan geçtiğini görüyoruz. Hem bu konuda bir farkındalık yaratırsak, insanlarımızı bu konuda bilinçlendirebilirsek, biz kendimizi başarılı ve mutlu sayacağız" diye konuştu.