ADIYAMAN'da, aşırı sıcaklıklar nedeniyle içme suyu kaynaklarının debisinde düşme oldu. Kuraklığı kentte ciddi birşekilde hissettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan kuraklığın tesirlerini şu anda çok ciddi şekilde hissediyoruz. Kuraklık bu şekilde devam ederse ilerleyen süreçlerde daha fazla sıkıntıyla karşılaşabiliriz" dedi.
Adıyaman'da hava sıcaklığının artması ve yağışların olmaması nedeniyle kent merkezinin içme suyunu karşılayan 5 ayrı kaynakta su seviyesi düştü. İçme suyu sıkıntısının yaşanmaması için Adıyaman Belediyesi alarma geçti. Vatandaşları suyu dikkatli şekilde kullanması yönünde uyarıda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, "Adıyaman’da bulunan kaynaklarda yaşanan kuraklık bu şekilde devam ederse ilerleyen süreçlerde daha fazla sıkıntıyla karşılaşabiliriz" dedi.
Kış aylarında yeteri kadar yağışın olmaması nedeniyle şehir içme suyunu karşılayan Gürlevik, Havşeri, Medetsiz, Kırkgöz, Koru-Palanlı kaynaklarında azalmanın yaşandığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, "En son geldiğimizde şuanda içinde bulunduğumuz kaynaktan yaklaşık 20- 25 santim yüksekliğinde su akıyordu. Fakat şu anda görüldüğü üzere tamamen kurumuş durumda gecen yıl şehrimizin ihtiyacını karşılamak için gelen su miktarı yaklaşık bin 300 litre, bu yıl son yapılan ölçümlere göre 500- 550 litre civarında dünyada ve ülkemizde yaşanan kuraklığın tesirlerini şu anda çok ciddi şekilde hissediyoruz. Kuraklık bu şekilde devam ederse ilerleyen süreçlerde daha fazla sıkıntıyla karşılaşabiliriz" diyerek suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI