Tuncay BAYAR / AHLAT (Bitlis), ()-BİTLİS'in Adilcevaz İlçesi'nde Van Gölü'nde hazırlanan proje kapsamında su kayağı parkuru yapıldı. Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Van Gölü'nün cazibe merkezi haline getirerek bölgenin imajının güzellikleri tarıtarak değiştirilebileceğini söyledi.
İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Su Kayağı projesi kapsamında Adilcevaz İlçesi sahilinde 575 metre uzunluğunda kayak parkuru, 400 metrelik yüzer iskele dalga kıranı ile sahilde 170 metrekarelik tesis yapıldı. Tesisin açılış törenine Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy katıldı. Vali Öztürk yaptığı konuşmada bölgenin bir savaş alanı gibi lanse edildiğini belirterek bu imajın değeştirilmesi gerektiğini söyledi. Yatırım yapılmasına rağmen bu imajın değişmediğini belirten Vali Öztürk, "Demek ki, başka şeyler yapmalıyız. Bitlis, Antalya'dan Mersin'den ya da Karadeniz'deki bir sahil şeridinden geri kalmayan onlarda olmayıp burada olan özellikleri olan ilginç bir şehir. Burada Van Gölü var. Aklımıza gelmeyen aktiviteleri normalleşme sürecine bağlı olarak inşallah göreceğiz. Bu tür tesise insanımızın ihtiyacı var" dedi. Açılışın ardından sporcular yeni parkurda gösteri yaptı.
BÖLGENİN İLK TESİSİ
Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise tesisin bölgede tek, Türkiye'de ise sayılı birkaç tesisten biri olduğunu belirterek, "Van Gölü'nün sodalı suyunda böyle bir tesisin olmayacağını söylediler. Burayı yapan Alman firması dahi şaşırdı ve gelip araştırma yaptı. Bizim için sodalı suya dayanıklı üretim yaptılar. Bakanımız Cevdet Yılmaz'a konuyu ilettik. Hiç tereddüt etmeden kaynağını aktırdılar. Şuan Türkiye'de böyle bir tesis sadece 6 şehrimizde var. Bölgenin tek tesisi. Adilcevaz gibi bir ilçede böyle bir tesisi açıyoruz. Bölge yıllardır terörle huzursuzlukla anıldı. Yaklaşık 3,5 milyon TL lik bir kaynakla bu tesis yapıldı" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI