BİTLİS’in Adilcevaz İlçe Belediyesi tarafından güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilmek için güneş panelleri kuruldu. Güneş panellerinin ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirten Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, aylık ortalama 35 bin gelir sağlanacağını söyledi.
Van Gölü sahillerinin en fazla güneş alan yeri olan Adilcevaz'da belediye tarafından güneş enerjisinden yararlanmak için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı destekleri ile güneş panelleri kuruldu. Yaklaşık 10 bin metrekare alana 2 bin 55 güneş paneli kurulan tesis, 1 milyon 670 bin TL'ye mal edildi. Yıllık ortalama 900 bin megawatt elektrik üretilecek tesisten aylık 35 bin TL gelir bekleniyor. Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, ilçe merkezine kurulan güneş enerjisi panelleri ile üretilecek elektriğin hem ilçenin gelişimine katkı sunacağını, hem de satılan elektrik enerjisi ile aylık 35 bin TL gelir sağlanacağını söyledi. Adilcevaz'ın güneşi en fazla alan merkezler arasında olduğunu belirten Başkan Ekem, şöyle dedi:
"İlçe merkezimizde oluşturduğumuz bu enerji üretim tesisinden elde edilecek enerji bölgeye elektrik veren Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye verilecek. Ayrıca vatandaşların kullandığı su şebekelerini de bu şekilde panellerle destekleyerek, özellikle yaz aylarında kullanılan enerjiden kurtarmış olacağız. Kendi elektriğimizi üreterek elde edeceğimiz gelirle de vatandaşa hizmet edeceğiz." 

FOTOĞRAFLI