İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, vatandaşları duyarlılığa davet edip, sandığa gitme çağrısı yaptı.
Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi önünde toplanan yaklaşık 50 ADD üyesi, yolsuzluk, dinleme olayları ve internet yasasına dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. ADD Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir, Türkiye'nin yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere 3 önemli seçim geçireceğini ifade ederek, vatandaşlara sandığa gitmesi yönünde çağrıda bulundu. Bilir, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu ağır buhrandan kurtulmak için demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyete gönül vermiş, çağdaş değerleri benimsemiş halkımızı, tam da böyle bir süreçte sandığa gitmenin bir görev olduğu bilinciyle hareket etmeye, demokrasi ve Cumhuriyet yıkımcılarına ders vermeye çağırıyoruz" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilkleri yaşadığını vurgulayan Bilir, "Toplumun her kesiminde meşrutiyeti tartışılmaya başlanan iktidar, interneti sansürleyerek, kişisel verileri takip ve kayıt altına alarak, hakim ve savcıların atanmasında Adalet Bakanı'nı yetkili kılıp yargıyı iktidara bağlayarak, bununla da yetinmeyip atadığı hakim ve savcının teftişini de Adalet Bakanı'na yaptırarak, Başbakan'a bağlı MİT'i dokunulmazlar arasına alıp, kişi kurum ve kuruluşları dilediği gibi takip edip, baskı altına alarak, ömrünü uzatmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

İM(AŞ/BK/CK) (FOTOĞRAFLI)