ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 'Büyük Buluşma’ gecesinde, yaptığı konuşmada 10 yıldır çekirge sürüsünün Türkiye’yi istila ettiğini belirterek, "Bundan kurtulacağız" dedi.
ADD Antalya Şubesi’nin Antalya Cam Piramit’te düzenlenen ‘Büyük Buluşma’ etkinliğine ADD öncülüğündeki ‘Cumhuriyet için El Ele Platformu’nun temsilcileri katıldı. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, 17 Aralık soruşturması ve rüşvet operasyonu da gündeme getirildi. Buluşmanın açılışındaki slayt gösterisinde Cumhuriyet Bayramı yürüyüşleri, Gezi olaylarından sahnelerin yanı sıra 17 Aralık soruşturması ve sonrasında yapılan operasyonlarında tutuklanan bakan çocukları, gözaltına alınanlar, ele geçirilen para ve ayakkabı kutularının görüntülerine yer verildi.
ÇEKİRGE SÜRÜSÜ İSTİLA ETTİ
Gecede konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "10 yıldır çekirge sürüsü Türkiye’yi istila etti. Bundan da kurtulacağız. Çünkü ondan önce yandaşlarla, yetmez ama evetçilerle, onların kurguladığı bir yapıyla halkı demokrasi ismi altında kandırdılar. 3 seçimi bu şekilde sadaka vererek, demokrasi palavralarıyla aldıktan sonra 2010’daki anayasa değişikliği gerçekleşti. Biz o zaman, ‘halkım uyuma gör, duy’ dedik. Ama ön planda onların söylemleri oldu ve halkı kandırmaya devam ettiler. Nereye kadar? O güç noktasıyla hata yapmaya başladılar ve işte gördüğünüz noktaya kendileri geldiler" dedi.
AYAKKABI KUTULARINI DOLDURDULAR
Gezi’nin 29 Ekim 2012’de Ulus’ta Hakimiyet-i Milliye Meydanı’nda ADD’nin öncülüğünde büyük bir halk hareketiyle başladığı ve Taksim’de taçlandığını söyleyen Çölaşan, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye’nin her yerine dağılarak ülkenin hukuksuzluğuna, yolsuzluğuna, bu içine battığı çukura dur dedik. Ve işte ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi. Bizi 10 yıldır yönetmeye çalışanlar bir ittifaktır. Cemaat ve yolsuzluk ittifakı. Bir tarafta cemaat bir tarafta iktidarın yolsuzluk için kullananlar. Türkiye’nin tüm nimetlerini yandaşlarıyla paylaşarak kendilerini bu ülkenin hakimi zannederek dışarıdan aldıkları görevi bir taraftan açılım diye yaparken, diğer tarafta keselerini kasalarını, ayakkabı kutularını doldurdular. Ardından her şey çorap söküğü gibi geldi."
CUMHURİYET DÜŞMANLARI
11 yıldır Türkiye’yi yönetmeye çalışanların Cumhuriyet ve Atatürk’le kavgalı olanlar olduğunu kaydeden ADD Genel Başkanı Çölaşan, "Kısacası Cumhuriyet düşmanlarıdır. Bugün gelinen noktada halk kazanmıştır, bunların yaptıklarını tek tek görmüştür ve bunlar bunun altında boğulmuştur. Önümüzdeki seçimlerde halkımıza büyük bir görev düşüyor. Bu seçimlerde siz kazanacaksınız. Çünkü siz oyunuzu cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve cumhuriyetin kazanımlarını tekrar taçlandırmak isteyenlerin yanında olacaksınız" dedi.
MAÇIN SON DAKİKALARI
Cumhuriyeti maalesef yeniden savunma durumuna gelindiğine dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın ise maçın son dakikalarına doğru yaklaşıldığını belirterek, "Sanki mağlup gibiyiz. Ama ben inanıyorum ki bu kitlenin bu coşkusu, Atatürk sevgisi, devrimlere sahip çıkma tutkusu yeniden Atatürk’ümüzün Amasya tamiminde söylediği gibi, bu ülkeyi bu durumdan, içine düştüğü bu fetret devrinden, bu milletin azim ve iradesi kurtaracaktır" dedi.
KIRSAL ALAN UYARISI
En son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde resmi rakamlara göre 403 bin kişinin yürüdüğünü belirten Akaydın, "Büyükşehir sınırlarında çok güçlüyüz, ama kırsal alanda daha güçlü olmak zorundayız. Özellikle kırsal alan ve Kepez ilçesinde faaliyet göstermek gerekiyor, Antalya’da CHP’nin bayrağını dalgalandırmak için. Durum bizim lehimize, ama yine de sıkıntılar var hepinize çok büyük görevler düşüyor” diye konuştu.
DERSHANE KAVGASI
Ülkemizin parçalanma tehlikesinin yaşandığını, çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş da iktidarın anadilde eğitimi okullarda başaramayacaklarını anladıklarında dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesiyle bunu yapmaya çalıştıklarını, bugünkü kavganın ana nedeninin bu olduğunu söyledi. Daş, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Akaydın’ı desteklemek için ant içtiklerini de kaydetti.