MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ne kendisi yerine başkasının belediye başkan adayı olarak açıklanmasına tepki gösteren işadamı Sait Han Bakşi, AK Parti'den istifa etti.

Partisinden sürpriz bir şekilde istifa eden Sait Han Bakşi, bu kararını ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. 11 yıldır AK Parti'ye hizmet ettiğini belirten Bakşi, halktan gelen gelen yoğun talep üzerine 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde Şehzadeler Beldesi için aday adaylığını açıkladığını belirtip, "Gece-gündüz demeden hem maddi hem de manevi anlamda çok çalıştım. Ama her nedense Şehzadeler İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmedim. Yapılan anket ve kamuoyu çalışmalarında halkımız, "Bakşi'yi Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz' dedi. Ama bu dikkate alınmadı. Manisalı hemşerilerimin bu yapılan haksızlık ve ayrımcılık karşısında gereken cevabı vereceklerine inancım tamdır" dedi.

Kendisine AK Parti Manisa İl Teşkilatı tarafından neden aday gösterilmediği konusunda bir açıklama yapılmadığını da belirten Bakşi, "Aday olan birilerinin özel hesaplarına mı uymadık?' diye düşünesim geliyor. Siyasette kullanılmak gibi bir algıya sebebiyet veremezdim. Adında Adalet ve kalkınma olan partinin maalesef artık Manisa yerelinde misyonunu eda edemediği görmüş durumdayım. Partinin Manisa misyonu tam bir ayrımcılığa, vesayetçi bir anlayışa dönmüştür" dedi.

Bakşi, artık siyaset hayatında olmayacağını dile getirip, kendisi gibi bir çok kişinin de önümüzdeki günlerde AK Parti'den istifa edeceğini de öne sürdü.

AK Parti, bir süre önce Şehzadeler İlçesi'nde Ömer Faruk Çelik'i belediye başkan adayı olarak açıklamıştı.