Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya), ()-  SAKARYA'da son 3 ay içerisinde biri Erenler, diğeri de Sapanca İlçesi olmak üzere Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucudan gençlerin ölmeleri üzerine, Sakarya'da uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüşlere devam edildi.
Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde uyuşturucu kullanımına karşı yazılar yazan pankartları açarak sloganlar eşliğinde yürüyüp önlemlerin artırılmasını istedi. Sakarya'da son 1 aydır yapılan 'Uyuşturucuya Hayır' protestosunun sonuncusuna Sakaryaspor'un taraftar grubu Tatangalar yaptı. Taraftar grubu Adapazarı Yenigün Mahallesi, Şeker Mahallesi ve Eser Okulu Mevkii başta olmak üzere şehir genelindeki mahallelerden gençlerin katılımıyla büyük bir yürüyüş yaptı. Grup üyelerinden bir bölümü halka kullanımı çocuk yaşlara kadar düşen uyuşturucu maddelerle ilgili anne ve babalara duyarlı olmaları yönünde çağrı yaptı. Şehirde 'Bonzai' ve 'Jameika' türü olarak bilinen uyuşturucu maddenin oldukça yaygınlaştığını vurgulayan gençler, özellikle çocuk yaştaki kişilerin bu maddelerden uzak tutulması gerektiğini vurguladı.
Ellerinde 'Uyuşturucu Gençliğin Katili', 'Geçmişi Sil Gelecekle Barış' ve 'Kimse Banane Demesin Geleceğimiz Ölmesin' gibi yazıların yazdığı pankartları açarak seslerini duyurmaya çalışan grup, halkı da kendilerine destek vermeye davet etti.
Gençlerin yaptığı protestoya öncülük eden Sakarya Kahvehaneciler Odası Başkanı Resul Karataş gazetecilere yaptığı açıklamada uyuşturucu maddelerin ülkeye yabancı ülkeler tarafından sokulduğunu belirtti. Zehirli maddelerle gençliğin ve ülke sevdasının öldüğünü aktaran Karataş konuşmasına söyle devam etti:
"Bu maddelerle gençlik ölüyor. Ülke sevdası ölüyor, bayrak sevdası ölüyor. Artık televizyonlarda da Bonzai ile alakalı, bu zehirle alakalı bütün programlar bakan düzeyinde görüşülmeye başladı. Meclise de en kısa sürede bir yasa iniyor. Bundan sonra bunu satan değil, içenler de tutuklanarak hapishaneye gideceklerdir." 
Adapazarı'nda özellikle mahallelerde gençler Bonzai ve Jameika gibi adlarla adlandırılan sentetik uyuşturuculara dikkat çekmek için protesto yürüyüşleri yapıyor.
FOTOĞRAFLI