ADANA'nın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliyenin sorun kaynağı değil, ihtilafların çözüm yeri olduğunu söyledi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ali Yeldan, yeni görevine başladı. Adliye muhabirleri ile görüşen Başsavcı Yeldan, "Diğer kamu kurumlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın ve basın mensuplarımızın da desteğiyle Adana Adliyesi'ni olması gerektiği yere hep beraber taşıyacağız" dedi.
Sorunları saptayıp, çözümü konusunda gayret sarf edeceklerini belirten Yeldan çalışma sistemi ile ilgili şunları söyledi:
"Burası bir sorun kaynağı değil. Burası çözüm yeri. Burası ihtilafların çözüm yeri. Burada yasaların öngördüğü şekilde, hukukumuzun emrettiği şekilde sorunlar çözülecek. Bunları nasıl etkili yapabiliriz, nasıl seri yapabiliriz, onun derdindeyiz. Onun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili atılan adımlar var. Kaldığı yerden devam ettireceğiz. Adana'nın potansiyelini biliyorum. Adana'nın gücünün farkındayım. Adana her şeyin en iyisine layık. Sırf plakası değil, kendisinin de bir numara olması gereken bir ilimiz."