ADANA'da toplanan binlerce kişi Uğur Mumcu Meydanı'nda kurulan 15 metre yüksekliğindeki yılbaşı ağacının altında yeni yıla girdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yılbaşı etkinlikleri için Uğur Mumcu Meydanı'na 15 metre yüksekliğinde 52 basamaklı çam ağacına benzetilen koni şeklinde bir ağaç yerleştirildi. Toplam 2 bin 700 kırmızı çiçekle donatılan yılbaşı ağacının etrafında toplananlar, saat 21.00'dan itibaren DJ müziği eşlinde gönüllerince eğlendi. 2014'e  doğru geri sayımla birlikte binlerce Adanalı yeni yıla birlikte girdi. Yeni yıl etkinliklerinde yapay kar yağdırılırken, havai fişek gösterisi de düzenlendi. Binlerce Adanalının akın ettiği kutlamalarda zaman zaman kavgalar görüldü. Yaralan kimsenin olmadığı kavgalar çevredekilerin çabası ile büyümeden önlendi.
DUYMA ENGELLİLER İÇİN ÇEVİRMEN
Kutlamalara katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, meydanda toplananların yeni yılını kutlarken, 10'dan geriye doğru sayımı da kendi yaptı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuşmasını yaparken yanında getirdiği bir kişi de işaret diliyle Aldırmaz'ın konuşmasını duyma engelliler için tercüme etti. AÖ(SÜ/İD) (FOTOĞRAFLI)