ÇGC'DEN KINAMA
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü törenlerinde görev yapan gazetecilere polisin zorluk çıkarmasını ve engellemelerini kınadı.
ÇGC Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilerin kamu yararına, halkı bilgilendirmek amacıyla görev yaptığını vurgulanıp, olağanüstü polis tedbirlerinin törenlere gölge düşürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Törenler sırasında gazetecilerin çalışma özgürlüklerinin zor kullanılarak engellenmesi kabul edilemez. Gazetecilere yönelik bu davranışı kınıyor, polisin bu tür davranışlarının önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" denildi.
Aynı açıklamada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir'in Atatürk Parkı ve Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki törenlerde yaşanan olayları yakından izlediği bildirilip, şöyle devam edildi:
"ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, olaydan duyduğu üzüntüyü ve tepkisini Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a anında ileterek gazetecilerin çalışmalarında polislerin zorluk çıkartmamasını talep ederek, polis-gazeteci dostluğuna gölge düşürecek hareketlerin önlenmesini iletti. Emniyet Müdürü Gürkan da daha önce meydana gelen bazı olaylar nedeniyle önlemlerin artırıldığını, gazetecilere yönelik kasıtlı bir davranış olmadığını ifade etti."

BY(BY/SS)