Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Valiliği, Soma'daki maden faciası nedeniyle yardım kampanyası başlattı.
Faciada yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım toplanması amacıyla Adana Valiliği Toplantı Salonu'nda, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda belediye başkanı, meslek odası, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Soma'daki kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine yardım toplanması ve yaraların sarılabilmesi için 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde kampanya başlatıldığını anlatan Vali Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ile Adana Defterdarı Metin Otak'ın yer aldığı bir sorumlu kurul oluşturulduğunu kaydetti.
Olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine yardımcı olmak, çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmek için 1 ay sürecek yardım girişimi başlattıklarını bildiren Vali Coş, "Çok sayıda kaybımız var. İl Müftülüğümüz tüm camilerimizde mevlit okutulması, hatim indirilmesi için adım attı. Milletimizin en büyük özelliklerinden birisi, kederde de kıvanç da bir olabilme başarısını göstermesidir. Kederli günlerdeyiz. Bugünlerde hepimizin birlik için de, çeşitli ayrılıkları, dargınlıkları bir kenara bırakıp bu eksende buluşmamız, yapılması gereken insani ve dini vecibelerimizi yerine getirmemiz lazım" dedi. Adana Valiliği'nin Ziraat Bankası Atatürk Caddesi Şubesi'nde 36784918- 5008 nolu 'Manisa Soma Maden Kazası Yardım Hesabı' açtığını belirten Vali Coş, 1 ay içerisinde gönüllülük esasıyla toplanacak paraların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurgulayarak kampanyaya destek istedi.
'MARJİNAL GRUP' AÇIKLAMASI
Güvenlik güçleriyle toplantı yaptıklarını da anlatan Vali Coş, şunları kaydetti:
"Bazı marjinal grupların, bu milli yas nedeni olan faciayı, istismar vesilesi edip kamu düzenini ve asayişi bozmak için çaba içerisinde, plan içerisinde, provokasyon çalışması içinde olduğuna dair bilgiler de var. Vatandaşlarımızın sağduyusunu, bu tür tahrik ve teşviklere, provokasyonlara asla itibar etmeyeceğinden eminiz. Vatandaşlarımızın cenaze atmosferinde uygun düşmeyen tavır ve davranışları sergilememeleri, özellikle düşüncelerini, konuyla ilgili tepkilerini demokratik, hukuki sınırlar içerisinde ortaya koymaya özen göstermeleri, güvenlik kuvvetlerimizin bu konudaki uyarılarına dikkat etmelerini, provokasyonlara gelmemelerini rica ediyorum. Acımız daha da çoğalmasın. Acılarımıza yeni acılar eklememek için hepimizin fevkalade dikkatli olması lazım. Bir kardeşimizin daha burnunun kanamasına tahammülümüz yok. Onun için biz güvenlik kuvvetlerimize sabırlı hareket etmeleri konusunda sürekli talimat veriyoruz ama aynı sağduyu ve özenin muhakkak ki vatandaşlarımızla hep beraber göstermeliyiz ki işe yarasın."

YB(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)