Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Asri Mezarlık'ta düzenlenen törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehitlikteki anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende konuşan Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasının Kurtuluş Savaşı için çok önemli olduğunu söyledi. Ongun, "Millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı yer olan Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Milletimiz, 500 bin evladını bu savaşta şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır" dedi.
Şehit kızı Cennet Çelik'in, 'Uyan baba' adlı şiirini okuması sırasında törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra protokol üyeleri şehitlikteki mezarlara çiçek bırakarak, şehit yakınları ile sohbet etti.

MK(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)