ŞİKE süreci ardından Fenerbahçe’nin adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle başlattığı, "Adalet için Fener yak" kampanyasına tepki olarak Trabzonspor taraftarlarınca başlatılan, 'Adalet için Feneri yak' adı verilen imza kampanyasında şimdiye kadar 150 bin imzaya ulaşıldı.
Trabzon’un yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Sakarya ve Samsun’da da sürdürülen imza kampanyasında ilgi sürüyor. Trabzon Atatürk Alanı’nda devam eden imza kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan taraftarlardan Muhsin Çebi, imza toplama sürecinin 1 Haziran’a kadar devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Adalet için Feneri yak' kampanyası ilk olarak Fenerbahçe’nin, 'Adalet için Fener yak' kampanyasına tepki olarak doğdu. Fenerbahçe adil yargılanma isteyince, biz de dedik ki, '5 mahkemede onaylanmış bir şikenin adil yargılanması olmaz.' Bu kampanyayı üç arkadaş başlattık. Her hangi bir destek almadık. Tahmini olarak 150 bin imzaya ulaştık.  Hedefimiz bir milyon imza. İmzaları topladıktan sonra UEFA, FIFA, şikeden ceza almış bütün Avrupa kulüplerine, Cumhurbaşkanına ve başbakana bir metin hazırlayarak bu imzaları göndermeyi düşünüyoruz."

YES(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)