Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında Berkin Elvan'ın başına isabet ederek ölümüne neden olan gaz fişeğini atan polisin bulunması ve yargı önüne çıkarılması için Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan 6 kişi, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne ulaştı.
Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan gaz fişeğini atan polisin bulunması için Antalya'dan 8 Mart'ta yola çıkan Mehmet Ali Uğurlu, Ahmet Gündüz, Yoldaş Güneş, Bülent Karadaş, Keçel Türkkan ve Devrim Zongur, Sandıklı İlçesi'ne geldi. Şu ana kadar 230 kilometre yürüyen grup, Sandıklı'da basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Mehmet Ali Uğurlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde başlattıkları yürüyüşü İstanbul'da tamamlayacaklarını söyledi. Yürüyüşe başladıklarında Berkin Elvan'ın hastanede tedavi gördüğünü anlatan Uğurlu, "Yürüyüşümüzü, İstanbul'da Berkin'in tedavi gördüğü hastanede sonlandıracaktık. Fakat biz yola çıktıktan sonra Berkin Elvan şehit düştü. Bu nedenle yürüyüşümüz Berkin Elvan'ın mezarında ya da vurulduğu noktada tamamlayacağız. Buna henüz karar vermedik. Yaklaşık 510 kilometre daha yürüyeceğiz" dedi.
'BERKİN ELVAN'I BİZ VURDUK'
Amaçlarının Berkin Elvan'ı vuran polisin yargı önüne çıkarılmasını sağlamak olduğunu belirten Uğurlu, "Olayla ilgili ifadelerine başvuran polisler savunmalarında, 'Ben orda değildim, ben sıkmadım' diyor. Peki kim sıktı? Evet, biz sıktık. Şu yürüyüş ekibi. Buradan Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyorum. Berkin'i biz vurduk. Berkin'i bu 5 arkadaş vurdu" diye tepki gösterdi.

AD(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)