ADALET Bakanı Sadullah Ergin dün Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle açılışına katılamadığı 30’uncu Modef Expo Fuarı’nı gezmek için bugün Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne geldi. Bakan Ergin, stantlarda sergilenen masaj koltuğunu denedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Modef Expo Fuarı'nı ziyaret etti. 27 bin metrekarelik alanda 145 firmanın katıldığı fuarı gezen Bakan Ergin, firma sahiplerinden bilgi alarak sohbet etti. Bakan Ergin, fuarı birlikte gezdiği Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile masaj koltuğuna oturdu. Fuarda gördüklerinden etkilendiğini söyleyen Bakan Ergin, şunları söyledi:
"Her stantta yurt dışında gelmiş müşteriler var ve bunlar Türkiye’nin dış ticareti açısından çok önemli bir çalışma. Mobilya sektörünün yurt dışı pazar payını artırması Türkiye’nin dünya mobilyacılığında önemli bir noktaya taşımasına vesile olacak. Şu andaki pazar payımız sektör temsilcilerimizden aldığım bilgiye göre maalesef çok iyi değil. Ama bu çalışmalar bunu daha iyi noktaya götürecek. Tekrar edeyim İnegöl bu noktada çok önemli bir lokomotif görevi görüyor. Alt yapısını güçlendirme noktasında biraz sonra gidip orada fabrikaların kurulduğu sanayi bölgesini gezeceğiz."
Kendi seçim bölgesi olan Hatay’da mobilyacılığın ana sektörlerden biri olduğunu hatırlatan Bakan Ergin, şöyle devam etti:
"Ama bizim İnegöl’den öğreneceğimiz çok şey var. İnegöl kendini aşmış durumda. Her zaman daha iyisi mümkün. Bu anlamda sektör temsilcileri burada daha iyisini arıyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ve bundan sonra sektörün gelişimi için yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum."
Adalet bakanı daha sonra İkinci Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek fabrikaları ziyaret etti.