ADALET Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde işadamı Ethem Sancak'ın bağış olarak yapacağı adliye binasının temelini attı.
Ülkenin en büyük büyükbaş hayvan ve süt üretiminin yapıldığı çiftliklerden Atasancak'ın sahiplerinden işadamı Ethem Sancak, Acıpayam'a adalet sarayı yaptırıyor. Hasan Erbil Caddesi'ndeki üzerindeki arazide yapılacak adalet sarayı için bugün, temel atma töreni düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, yargı mensupları ile çok sayıda davetli, törene katıldı. Kürsünün arkasına üzerinde Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resminin,  Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında kullanacağı logonun da bulunduğu 'milli irade milli güç' yazan afiş asıldı.
ERDOĞAN İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI TEMENNİSİ
Törende ilk konuşan işadamı Ethem Sancak, "Değerli arkadaşım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Acıpayam'a adalet sarayı yaptırmam için talimat verdi. Ben de talimatı emir kabul ettim. Adalet sarayı 400 gün içinde hizmete girecek. Allah nasip ederse, değerli arkadaşım Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp seçimden sonra başkan olacak" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çalışmalarında Başbakan Erdoğan'ı örnek aldıklarını söyledi. Başbakan'ın çalışma gayretine hayran olduklarını belirten Bakan Zeybekci, "Başbakanımızın çalışma azmini görünce diyoruz ki bize uyku haram. O öyle çalışıyorsa bizim daha fazla çalışmamız lazım. Bu millete yeniden çukurlar açmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki bu memlekette yeniden faizler artsın. Enflasyon artsın. Ülke dizlerinin üstüne çöküp kanını emsin istiyorlar. Yeniden dışarıdan Ekonomi Bakanı gelsin istiyorlar. Artık bunlar olmayacak" dedi.
HUKUK YOKSA O ÜLKEDE HUZUR OLMAZ
Ülkenin özellikle insan hakları konusunda büyük mesafe kat ettiğini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yine de gideceğimiz çok yol var. Bir ülkede ekonomi iyi olursa, siyasi istikrar olursa iyi yönetim olursa her şey daha iyi gider. Ancak bunların yanında demokrasimiz olmazsa, güçlü bir hukuk sistemi olmazsa o ülkede huzur olmaz. Hepimizin sıkıntısı olabilir. Komşumuzla, çalışanımızla ihtilafımız olabilir. Ancak bize hukuka başvurduğumuz zaman hak yerini bulur. Biz böyle bir inanca sahibiz. Hukukun üstünlüğünü güçlü bir şekilde tesis ediyoruz. Bunun için samimi adımlar attık. Anketlere göre yargıya güven ve memnuniyet iç açıcı değil. Yargıyı güven ve memnuniyeti de tesis edeceğiz" diye konuştu.
Hukuka karşı güvenin olmadığı zaman tüm başarıların faydası olmadığını kaydeden Bozdağ, "Çok güçlü insanlar bile adaletten kaçmaya başlar. Biz bütçe açığını kapatabiliriz. Eğitim açığını kapatabiliriz. Ancak tüm bunları kapatmamıza rağmen eğer hukukun üstünlüğü konusundaki açığımızı kapatmazsak, ülkemizi huzur ve barış adası haline getiremeyiz. Hukukun üstünlüğü tüm diğer gelişmelerin üstün bir noktada olmasının da yegane teminatıdır" diye konuştu.
HAKİM VE SAVCILARA MÜJDE
Hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili çalışma başlattıklarını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara müjde verdi. Bozdağ, "Bazı sıkıntılar var. Başbakanımızla müzakere ettik. Adalet ve Maliye Bakanlığı olarak taslak çalışma yapıyoruz. Çalışmamız bitince hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili bu yasama döneminde çalışmayı tamamlayacağımızı müjdeliyorum" dedi. Bakanlar Bozdağ ve Zeybekci ile birlikte daha sonra tüm protokol üyeleri binanın temel atımı için düğmeye bastı.
Ethem Sancak'ın bağış olarak yapacağı Acıpayam Adliye Sarayı'nın proje maliyeti konusunda bilgi verilmezken, 7 bin 895 metrekare inşaat alanına sahip olacağı, iki katlı inşaa edileceği ve 400 günde biteceği bildirdildi.

FOTOĞRAF