ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Kurşunlu Köyü’nde açılacak feldspat madeni ve yol çalışması nedeniyle ormanlık alandaki ağaç kesimlerine karşı 11 gündür açlık grevi yapan çiftçi 58 yaşındaki Bülent Özüren fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Bayramiç'in Kurşunlu Köyü’ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Killiktepe Mevkii’nde, özel bir firma tarafından işletilecek feldspat madeni ve madene ulaşımı sağlayacak yol için ağaç kesimlerine karşı 11 gün önce açlık grevine başlayan çiftçi Bülent Özüren, bugün öğle saatlerinde aniden fenalaştı. Özüren, eşi Nermin Özüren ile köylülerin yanında bulunduğu sırada baygınlık geçirdi. Bilinç kaybı yaşayan Özüren, köye çağırılan ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Tedaviye alınan Bülent Özüren’in daha önce de kalp krizi geçirdiğini belirten eşi Nermin Özüren, kendisini açlık grevini bırakması için defalarca uyardıklarını, ancak vazgeçmediğini belirtti. Nermin Özüren, "Eşim madencilere ve ağaç katliamına karşı 11 gündür açlık grevini sürdürüyordu. Biz sağlığı açısından devam etmesini istemedik, ancak o kararından vazgeçmedi. Bugün yanında olduğumuz bir anda baygınlık geçirdi. Biz de hemen ambulansa haber verdik. Hastanede serum bağlanarak tedavisine başlandı. Kendisine gelmesini bekliyoruz" dedi.