HAKKARİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNDEN VALİYE TEPKİ
Hakkari İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanarak Hakkari Valiliği tarafından bir ay önce alınan ve bugün açalışı yapılan 10 iş makinesinin açılışına davet edilememeleri ile ilgili konuyu ele aldı.
Hakkari İl Genel Meclis Başkanı BDP'li Ahmet Korkmaz ve 16 il Genel Meclis üyesi, adına basın açıklaması metnini, İl Genel Meclisi Katip Üye Özçelik Yıldız okudu. Yıldız, araçlarla ilgili daha önce basına açıklamalarda bulundukları için Hakkari Valiliğinin talimatıyla il Genel Meclis Başkanının makam aracına el konulduğunu, bugünkü araç açılışına da davet edilmediklerini ileri sürdü. Yıldız, Hakkari Valisi'nin tüm kesimlere eşit mesafede olması gerekirken, bugünkü araç açılışına AK Parti il Başkanı, AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı ve AK Parti yönetimini davet ettiğini, halkın temsilcileri olan il Genel Meclis üyelerini bu açılışa bilinçli olarak davet etmediğini iddia ederek şöyle konuştu:
"Hakkari il Genel Meclisimiz toplanarak, Hakkari merkez ve ilçeleri ile köylerimizde var olan sorunlar tartışılmıştır. Bu arada özellikle son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarımızdaki durum değerlendirilmiştir. Açık ve kapalı köy yollarımızın tespiti yapılmaya çalışılmış, köy muhtarlarımızdan gelen talepler değerlendirilmiştir.Bu arada araçla ilgili basına yaptığımız açıklamadan sonra il Genel Meclisimize ait hizmet aracına da el konulmuştur. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olmak üzere kurumda bir çok araç daire amirlerine tahsis edilmiş, sadece bizlere ait olan araç karla mücadele adı altında garajda bekletilmektedir."
Valiliğin kendilerinden intikam almaya çalıştığını da öne süren Yıldız, "Bunun son açıklamamızda bir intikam amaçlı olduğu tarafımızdan da tespit edilmiştir. Ve bugün arcımız eskortluk için Yüksekova ilçesine gönderilmiştir. Hakkari Valisi tüm kesimlere eşit mesafede olması gerekirken, bugünkü araç açılışına AK Parti il Başkanı, AK Parti Belediye Başkan adayı ve AK Parti ekibi katılmıştır.Bu halkın temsilcilerine yer verilmemiştir. Çözüm noktasında tüm engellemelere rağmen çalışmalarımız devam edecektir. Bu halkın talepleri doğrultusunda karar almaya devame edeceğiz. Bu araçları da İl Genel Meclisinin aldığı kararla alınmıştır" dedi.