VAN, () - VAN’da ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenlerine ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimi veriliyor. 3 gün sürecek olan eğitime, 6 ilden 24 sağlık personeli katılıyor. 
Sağlık Bakanlığı ve Van Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Sağlık Müdürlüğü yanında bulunan alanda düzenlenen eğitime, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve Ağrı illerinden 24 sağlık personeli katıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ve aralarında kadın eğitimcilerin de bulunduğu eğitimciler sağlık personeline ileri sürüş eğitimi veriyor. Eğitim kapsamında ambulanslarda görev yapan sağlık personeli de 3 gün sürecek eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınav sonucunda başarılı olacak personele 'Eğitimci' sertifikası verilecek.
Eğitim programı hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Dr. Bilal Acar, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 8 kişilik ekiple eğitimin verildiğini söyledi. Dr. Acar, "3 gün sürecek olan eğitimler 3 ayrı etaptan oluşuyor. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bayan eğitmenlerimiz eğitimleri veriyor. Verilen eğitimle birlikte ilimizde bütün ambulans şoförlerinin eğitimini artık bizler sağlayacağız" dedi.
Katılımcı personele güvenli sürüşü öğrettiklerini belirten eğitimci Özge Özdemir ise Sağlık Bakanlığı’nın bu tür eğitimler üzerinde önemle durduğunu belirtti. Özdemir, "Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda bütün 112 ekiplerinin de çok önem göstererek üzerinde durduğu bir eğitim. Ambulansta çalışan bütün personelin bu eğitimi almasını sağlamaya çalışıyoruz. Amaç aktif olarak sürücülerin dışında da ambulansta çalışan diğer sağlık personelinin tamamının yeri geldiğinde ambulans sürebilmesini sağlamak. İstanbul, Bursa ve Diyarbakır’dan eğitmen kadrosu oluşturarak buraya geldik. Buradaki eğitimimiz eğitici eğitimidir. Burada eğitim gören arkadaşlar sınavda başarılı olurlarsa onlarda bizler gibi eğitmen olacaklar. Van ve çevre illerde bu eğitimleri aktif olarak sürdürecekler" diye konuştu.

OA(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)