Ekrem KARAMAN/KUMLUCA(Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 15'inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen 'Acı Biber Yeme' yarışmasında 5 dakikada 480 gram acı biber yiyen geçen yılın şampiyonu Hüseyin Akşit, birinci oldu. Yarışma sonunda yarışmacılar, acının etkisinden kurtulmak için kendilerine ikram edilen baklavaya sarıldı.
Kumluca'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali'nde, 'Acı Biber Yeme' yarışması düzenlendi. Festival kapsamında 3'üncüsü yapılan yarışmaya, Sudanlı bir turistin de aralarında bulunduğu 25 kişi katıldı. Davul ve zurna eşliğinde başlayan yarışmayı çok sayıda vatandaşın yanı sıra ilçedeki turistler de izledi. 25 yarışmacı, kendilerine verilen 1 kilo acı biberi 5 dakika içinde yemeye çalıştı. Yarışmacılara, biberle birlikte yemeleri  ve acıyı hafifletmesi  için 2 domates ve ayran verildi.
5 dakika sonunda 480 gram acı sivri biber yiyen Hüseyin Akşit birinci olurken, 471 gram biber yiyen Hasan Özdil ikinci, 470 gram biber yiyen Süleyman Acar üçüncü oldu. Sudanlı turist Tarig İdris ile Cemal Aydoğan ve Hüseyin Özdilek jüri özel ödülüne layık görüldü.
'KAHVALTIDA DAHİ ACI BİBER YERİM'
Yarışma sonunda ağzı yanan yarışmacılara 1 tepsi baklava hediye eden Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, baklavayı da kendi elleriyle yedirdi. Acı biber yemeği çok sevdiğini belirten yarışmanın şampiyonu Hüseyin Akşit, "Kahvaltıda dahi acı biber yerim. Bu nedenle yarışma benim için zor olmadı" dedi.
BİRİNCİYE CUMHURİYET ALTINI
Kumluca'nın seracılığın başkenti olduğunu belirten Başkan Hüsamettin Çetinkaya, yarışmayla ilçede yetiştirilen ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu, bölge insanının da aynı ürünü tükettiğini göstermek istediklerini belirtti.
Geçen yılın da birincisi olan Hüseyin Akşit'e, İstanbul- Şişli Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkan Çetinkaya tarafından cumhuriyet altını verilirken, dereceye giren diğer yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

EK(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)